Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

26e Januari 2017

Permalink1
Har försökt att skriva i flera dagar men det har alltid blivit att jag inte tycker att jag kan få fram något matnyttigt alls och bara stängt ner sidan. Det är ju Instagram som gäller, man tar en bild, eventuellt lite text eller bara en emoji så är man klar. En bild säger ju så mycket, hur klyschigt det än låter. Efter att ha bloggat (mer eller mindre) i åtta år så blir det ju samma textrader ganska ofta. Speciellt eftersom mitt liv och livssituation inte förändras, jag blir lite smått äldre i mitt tankesätt märker jag, klokare till viss del men mycket utav mina känslor utav hopplöshet sitter hela tiden kvar. Men det får bli den text det blir, man väljer ju faktiskt själv om man vill läsa eller inte.
 
Det har hänt en del förra veckan, var i Göteborg på tisdagen det var skönt att kunna åka en vardag vid 10.00 och slippa allt folk, fast det var fullproppat på bussen hem. Tur jag var så tidig att jag kunde få fönsterplats iallafall.
Några dagar senare fick jag ett ryck och bestämde mig för att nu blir det klippning, ringde vid 16 tiden och beställde en tid som jag fick klockan 17.30 med tvätt och allt då jag inte tvättat håret på år och dar. Det blev ganska mycket på längden, lite svårt när man inte har stylat det men snyggt när man fått plattat det.
 
Igår låg jag i en migränattack den varade inte så länge tack å lov men man är ganska mör efteråt. Har ett elände att somna just nu och medicinen fungerar inte alls. Sjukvården säger att det är bra att jag ändå fått sova fyra-fem timmar mellan 4-9 vilket jag kanske ska vara tacksam för, men tiden mellan 22-4 är ett rent helvete! Alltså den tiden nu när man gjort iordning sig, börjat släcka ner och närmar sig sängen och man vet att jag släcker ljuset och sedan ska jag börja fighten och bara ligga i sängen i minst fyra timmar.
Det har inte med att jag vänt på dygnet, när jag jobbade och gick upp 06.30 kunde jag inte heller somna. När jag gick i gymnasiet och höll igång fysiskt hela dagarna kunde jag heller inte somna in på kvällen/natten. Det finns korta perioder då jag somnar som en stock ganska normalt men de är inte långa och jag tror de brukar vara när jag börjar bli sjuk.
 
Det är endast ren och skär ångest när det kommer till att somna och att gå och lägga sig. Mycket jobbiga tankar som jag försöker leda bort med att ha datorn igång med något lättsamt program på låg volym. En annan grej är att när jag ligger i sängen får inte en kroppsdel röra en annan kroppsdel. Anledningen till att jag oftast sover i hotpants och t-shirt/långärmad tröja eller långbyxor och ett linne. Helst hade jag viljat sova i långärmat och långbyxor men det blir för varmt. Istället får täcket agera som plagg och ligga emellan kroppsdelarna, eller kuddar. Ibland nuddar låren varandra eller en arm råkas läggas på höften och paniken det medför...!
Värmen är en annan sak, jag tar oftast tempen på mig själv på kvällen och natten då jag känner mig febrig och det känns ibland som om fettet inom mig håller på att brinna upp. En lösning är ju ett ben utanför täcket, vilket är skönt en stund men sedan fryser ju benet (dock inte resten utav kroppen!).
 
Jag har oftast mina hetsätningar sent på kvällen vilket också är en faktor till min ångest och gå och lägga sig. De flesta har väl ätit sig så mätta någongång att de värker i magen, tänk sig det och sedan äta lite till på grund utav någon typ utav tvång och sedan gå och lägga sig på det.
Nu är inte detta något som helt är orsaken till min ångest inför att somna. Förra året hade jag cirka tre hetsätningar mellan mars och november och hade ändå problem med att somna.
 
Det är som det är med sömnen inte mycket mer jag kan göra ikväll/natt. Hämtade föresten ut mina skal idag och jag är nöjd med fem utav sju, de två som jag är mindre nöjd med var att mönstrena är lite för ljusa men men helt okej ändå för det priset jag betalade för dem.
 
Det långa håret är ett minne blott...
 
Nu ska vi försöka rocka frisyr.
 
Älskar mina nya örhängen från Guldfynd!
 
Förra veckan kom mitt fynd ifrån Kicks rea och till min förvåning var det 50 ml istället för 30 ml så det var ju bra. I normala fall ligger 50 ml på cirka 695:- jag fyndade både parfym och body lotion för 350:-.
 

1:a Januari 2017

Permalink0
Har legat och sovit nästan hela eftermiddagen och kvällen, nu mår jag väldigt illa men tänkte ändå försöka hålla mig vaken och vid liv för att skriva och sedan göra mig iordning för sängen. Är ju fortfarande trött så jag hoppas på en tredje natt då jag inte tar medicin, men det är skönt att veta att den finns.
Jag var inte vaken så länge inatt, tror klockan var runt 03.00 när jag somnade. Sedan sov jag till efter klockan 10.00, fick nästan en chock. Har dock sovit väldigt ytligt känner jag då jag hade huvudvärk när jag vaknade.
Tror jag har varit inne i ett "light-maniskt" läge senaste veckan och nu tar min kropp igen sig med att den behöver sova många, många timmar.
 
Minna var inte ett dugg rädd för raketerna igår. Vi är dock tacksamma att det inte var så många som fyrade av mitt på vår gård. Några idioter hade vi som kastade ut smällare ifrån sin balkong men men idioter finns ju överallt, tyvärr!
 
Allt känns så sjukt i kroppen på ett sätt som är svårt att förklara, det sitter psykiskt och går alltså inte att ta på. En del utav mig sitter och väntar på ett samtal i veckan och det är som om min existens helt hänger på det. Dock vet jag att OM nu jag ens får det samtalet kommer jag endast bli tillfredställd just för stunden sedan kommer saknaden tillbaka. Det talas lite löst om förtidspension på 25-50% jag bryr mig inte så mycket, känner mest att hur fasen ska jag jobba 50-75% överhuvudtaget?
Så mycket skit det är nu i januari som jag bara inte orkar att ta tag i, bara en sådan sak som tandläkaren, jag spyr! Just nu är det prioritering som gäller, en sak i taget oavsett hur lång startsträcka det än blir, en sak i taget...
 
Hon är modig min katt <3
 
 
Till top