Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

16e Februari 2017

Permalink0
Gårdagen var fin, jag märkte att jag hade mycket mer energi då. Jag vaknade i normal tid och jag hade även somnat i okej tid. Märker hur mycket det hjälper när min sömn fungerar, att det skulle varit en utav de viktigaste "stenarna" när jag var yngre. Att inte ligga i fyra-fem timmar i svår ångest utan redan där när man var ung fått riktig hjälp. Men men det är ju lätt att vara efterklok.
Det är de få mini-lyckorusen jag har det är när jag vaknar och inser att jag har somnat kvällen/natten innan inom cirka 20-30 minuter och sluppit ångesten och tankarna. Det är ett sådant rus så folk kan bara inte förstå!
 
Igår lyste solen, jag lyckades göra en smoothie till frukost OCH två kiwis gick ner. Minna och Plutten satt och stirrade på ytterdörren halva morgonen då mina galna småbarnsföräldrar till grannar rev halva trappen, ja det lät så en bra stund iallafall.
Lyckades panta burkar igår och fick ihop hela 75 kronor (!!) för dem köpte jag två anteckningsblock på Clas Ohlson. Det var ett lagom ärende för att ta mig ut ur lägenheten.
 
Idag har det varit grått och mulet, regnat precis hela dagen och min energinivå har inte varit på topp. Men jag vill ändå försöka ta mig ut lite. Jag klarar just nu inte av att bara slänga på mig lite kläder och ta mig ut på promenad på egen hand, får panik. Jag behöver ha ett mål, helst relativt nära. Försöker få tag på personer bara för att få distraherat mig en stund. Så min kväll inte blir så lång, ångest över att min medicin inte fungerar och ikväll blir det en mycket lååång natt.
I en veckas tid var jag vaken fram till 06.30-07.00 och sov till cirka 09.00-10.00. Jag var som en levande zombie kan jag lova! Jag gjorde mig iordning som vanligt strax innan midnatt och sedan var jag vaken i sängen mer eller mindre fram till klockan 7. Ibland gick man upp, på toa, målade lite, eller bara gick upp till ett fönster och stod och tittade ut en stund. Gick tillbaka la sig och gjorde ett nytt försök. Jag sov inte på dagarna, var inte speciellt trött egentligen då heller. Helt sjukt riktigt så sent brukar jag inte somna i vanliga fall.
 
Som sagt försöker hitta på egna saker att göra, ibland chansar jag på att jag orkar ta mig till Torp. Det jobbiga är på vägen till bussen och ibland när jag väl är där ute och det blir för mycket intryck med folk och rörelser. Men jag älskar bussresan. På Alla hjärtans dag åkte jag ut och blev alldeles chockad när jag fann det jag sökt efter hela förra hösten. En rosa bombarjacket!! Det har ju funnits överallt i butikerna men jag har inte hittat någon som jag haft råd med. Gick förbi ett ställ på H&M där fyra bombarjackets hängde i fyra färger. Har tittat på dem så många gånger tidigare. Provat och suktat då de har varit såååååå bra i storlekarna, jag får plats HELA jag får plats PLUS en hoodtröja under! Ovan stället står det 199:- och jag tänker att dem hänger ju fel (skylten eller jackorna) går lite närmare inser att det står "Jacka" med små bokstäver och jag bokstavligen kastar mig över först den rosa och rotar snabbt bland storlekarna. Ska du ha en stor storlek får du f*n vara snabb! Den finns, åhh om jag inte ska prova i grönt och svart också (den fjärde färgen var beige). Ännu mer chockad över att min storlek fanns i även de nyanserna plockar jag på mig dem och går in i provrummet.
Så snygga allihopa, men den rosa var självklar för mig i första hand.
 
I kassan sa hon att de nyss hade satt ner priset på dessa jackor (de kostade innan 399:- och gör fortfarande på nätet). Så nöjd jag kände mig efteråt, det var min egna lilla Alla hjärtans dags present.
Har ätit en omelett, såg att en vloggare använde mjölk i sin omelett det har jag nog aldrig lärt mig. Har alltid använt vatten :-S Har ju aldrig mjölk hemma och jag blir både dålig av det och tycker det smakar äckligt men är det orginalreceptet med mjölk i omelett? Får googla lite på den...
Sett kvällens avsnitt utan Tunnelbanan (älskar den serien, nästan mer än Mellon!). Inget mer på tvn får checka Youtube och lokalisera och räkna in busfröna här så att jag har koll. Imorgon ska jag vara på sjukhuset på dagen, men jag vill verkligen inte!! Har ingen aning hur jag tar mig dit. Den här gången hade det inte ens hjälpt med taxiresa dit. Jag vill inte in i det väntrummet, jag vill inte in i samtalsrummet. Fullt möjligt att hon knäcker mig! Suck, ångest på hög nivå, min strategi är att låtsas som det inte ska ske och ta det imorgon.
 
Bäst att hålla koll en onsdagsmorgon när grannanrna nästan river huset i gången!
 
Smoothie (med bla passionfrukt) och ett fint kort jag fått från BikBok (?)
 
Vill ha fler sådana dagar med sol!
 
Min lilla rosa älskling, våren kom NU!! Önskar så jag kunde ha ljusa baggyjeans, en vit stor/lång topp och kanske en grå hoodie under denna. Och självklart vita sneakers.
 
Dessa var helt okej i storleken för att vara från BikBok.
 
Kanske inte blir långärmat på långärmat men gillar att försöka matcha lite.
 
Denna rosa jacket var verkligen min favorit.
 
 Den mönstrade jackan är den som är mest "hypad" och den är ju snygg men de två andra är mer mig.
Hörde en ungdom som fnysde åt jackorna i affären att de var "såååååå Adidas-wannabes för fattiga"(för att de har två stripes längst med armarna Adidas har tre). Och ja så kanske det är, I LOVE ADIDAS men nej jag har inte råd med deras jackor, kalla mig fattig men jag tyckte ändå dessa var snygga "kopior".
 
Till top