Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

Kvällsrutin?

Permalink0
"Bästa stunden på hela veckan!" så brukar en elev säga när vi har nervarvning och de får ligga på golvet på en lila matta ihopkrupen som en boll med släckt ljus i lokalen och från spelaren strömmar Astrid S låt "Paper Thin".
Jag tänker ungefär så varje kväll jag äntligen tagit tag i mig själv och lyckats göra mig iordning och fått tagit min medicin och den faktiskt fungerar. DÅ är det den bästa stunden på dagen, när jag inte behöver oroa mig för om jag kommer att lyckas somna. Jag kan sitta i sängen med ett lättsamt program på datorn, måla lite, skriva av mig och gosa med Minnisen.
Det är ganska många moment från det att man tar beslutet att nu ska jag göra mig iordning för sängen tills man faktiskt kan krypa ner. Först ska man ta beslutet, sedan ska man ta sig till toaletten, ta ur linser, få bort allt smink, och smörja in ansiktet, gå på toa, borsta tänderna, kolla packningen inför morgondagen, ställa alarmet, på med pyjamasen, hämta in datorn med laddare, släcka överallt, ladda mobilen, ta medicin och hoppa i säng.
 
Har ju säkert glömt något men när jag tänker på det så är det många moment och det är väl då inte så konstigt att man drar ut på det, från tanke till handling. Det jobbigaste är att ta ur linserna, tvätta bort smink och borsta tänderna. Alla de sysslorna görs framför spegel och det är värst.
Jag låter inte folk ta kort på mig hur som helst som det var förr. Det har lite blivit som om man får räkna med att ställa upp på kort i dagens samhälle bara för att vi lever med mobiler som kan fotografera och filma varje rörelse vi tar. Nu snackar jag även om folk som inte är kända. Det är kalas, i jobbet, på skolan, på fester med mera. Jag känner bara att nej vill jag inte att någon ska ta kort/filma mig så har jag rätt att säga det. Värst är det ju när folk tar en bild och man sagt nej och sedan säger "titta". Ehhh, nej jag vill inte titta! Jag struntar i hur bra kort du tror att du fått på mig så vill jag inte se eländet! Man kan säga att det är samma sak som att titta på något som gör att din magen vänds ut och in. Jag kan må så otroligt dåligt utav en bild på mig själv att hela dagen blir förstörd, ibland till och med flera dagar. Respektera alla människor som säger nej till att vara med på kort, det finns oftast en anledning inte bara att man är tråkig som vissa säger att man är.
 
När jag tar mina selfisar har jag stått/suttit och tagit massor för att få en bra bild. Och det är en helt annan sak, jag har själv valt att idag orkar jag ta bild på mig själv, eller iallafall försöka och jag ser hela tiden hur jag ser ut och i vilken vinkel jag sitter.
 
Imorgon är det onsdag, jag har bett om att få sluta klockan 15 då jag ska hem och möta upp arbetsterapeuten hemma hos mig, vilket känns ändå okej. Det är ju torsdag jag bävar inför. Hatar dig torsdag!
 
Idag köpte jag en foundation från Dior, samma som jag köpte i våras och den har räckt i 6 månader och är inte riktigt slut än men jag passade på när jag hade lite rabattkuponger att införskaffa mig en ny att ha i reserv. Fick med en liten make-up bag och en minimascara och något ögonserum.
 
 
Till top