Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

29e Oktober 2016

Permalink0
Ingen bra natt igår. Testade den nya medicinen och efter 40 minuter när jag gått och lagt mig kom huvudvärken. Det var som spänningshuvudvärk som satte sig ovan vänster ögonbryn och sedan kom illamåendet. Det var inte som värst men ändå så att jag låg och ororade mig för att bli dålig och det spädde väl på illamåendet.
Låg och vred och vände mig länge, så länge att datorn hann och stänga av sig själv för att batteriet tagit slut. Tror det är cirka två timmar. Sedan måste jag somnat och sov ganska ytligt till cirka 5 det vill säga två timmar. Försökte somna om men var så groggy, kändes som om jag varit ute och druckit och man vaknar med huvudvärk och illamående. Somnade nog om efter dryga timmen och sedan ringde klockan 06.45.
 
Jag tänker ge dessa piller en kväll till för att se om det var dem som gjorde mig dålig eller om det var en ren tillfällighet. Har stora problem att svälja fyra tabletter, min kropp minns alla tabletter jag tryckt ner på en och samma gång så många gånger tidigare och hur dålig man blivit utav det. Lite som Pavlovs hundar, när de hörde klockan ringa utsöndrades saliv, lite så är det när jag ställer fram burken med medicin. Då får jag en massa saliv i munnen och jag blir illamående. Kroppen reagerar på sådant den blivit utsatt för och lärt sig att koppla ihop.
 
Annars gick ju tvättandet bra, känns skönt att äntligen ha nytväddade saker igen. Ikväll har jag bäddat om i nya lakan, det känns skönt. Folk säger "tvätta innan du använder kläder, haddukar och lakan!" Men nej halva grejen med nytt är att jag inte förstör dem med en tvätt första gången jag använder dem. Jag är inte rädd för vad ever de nu sägs utsöndra som är antingen äckligt eller farligt. Jag har gjort så här i 30 år och om jag nu har oturen att leva i 30 år till kommer jag fortsätta göra så.
 
Har även varit och tränat idag något jag inte gjort på evigheter om man bortser ifrån dansen. Tog det väldigt lugnt, hade inga direkta mål alls mer än att ta mig dit. Om jag så endast tog mig dit och hem igen såg jag det som en promenad och att jag fått kommit ut och rört på mig lite iallafall. Det blev så att jag ändå tränade i en timme, och stretchade 10 minuter. Fast när du styrketränar är det ju en väldans massa tid du "vilar" bort, jag menar du gör ett set på 10 och sedan vilar man ju innan nästa och så upprepar du det nästan hela tiden. Förutom maskinerna där det är mer kondition då.
 
Sprang yrvaket runt imorses och letade efter Minna. Hon låg inte på någon utav hennes vanliga favoritplatser. Fick ropa på henne och då såg jag att hon hoppade ner ifrån en köksstol, och där hittade jag henne vid flera tillfällen idag.
 
Lagom "rölätt" efter dagen träningspass, det ska ju synas att man gjort något menar jag.
 
 
Jag ÄLSKAR verkligen STORA gosiga tröjor just nu!!
 

28e Oktober 2016

Permalink0
Tvätten står prydligt uppställd i två Ikeakassar, uppdelat i en gigantisk mörktvätt och en lagom vit/grå tvätt. Minnisen sitter bredvid och undrar vad det är frågan om. Klockan 07.00 imorgon förvantar jag mig stå upp och kasta in första tvättarna.
Jag tror på riktigt att jag håller att på att bli galen. Har haft två ångestattacker idag var av en hyperventilerade jag, den gången började det bli svårt att andas innan jag skulle upp för trapporna innan där jag bor. Tänk då när jag var efter trapporna. I hissen trodde jag aldrig att jag skulle komma fram. Var rädd att någon skulle komma ut i gången och höra mig och tro att det var något allvarligt och att jag satt fast i hissen eller något.
 
Vet inte om det är smart att fortsätta och låtsas som om ingenting? Hoppas att eftersom jag är äldre nu tål mitt psyke att fortsätta ignorera. Det trodde ju "experterna" när jag var 20 år också, fortsätt "kämpa" nu är du inte tonåring längre. Och tre år sedan kom kraschen efter tio års "kämpande".
Men nu tar vi en sak i taget, det är en morgon med tvätten att ta sig igenom så tar vi resten sen.
 
Idag har jag äntligen skaffat mig en ny halsduk eller "snodd" som de också kaller det. En helt vanlig svart. Har haft en tidigare i flera år och nu kan jag inte tvätta den mer, den håller nästan på att falla sönder och ger ingen direkt värme alls. Har även investerat i en miniskruvdragare från Clas Ohlson, ett vattenpass och lite bits.
Dessutom hämtade jag ut medicin för nästan 800:- idag!! Det är så jäkla sjukt att det är inte sant! Vet inte om jag vågar prova, vill verkligen inte bli seg imorgon, eller rättare sagt segare. Med min gamla medicin vet jag att den kickar in efter 20 minuter (cirka) och den stannar inte kvar i kroppen dagen efter. Dock har jag haft sömnmedicin där jag legat och kräkts efteråt och en som gör mig så seg dagen efter att jag är i zombietillstånd. Är kluven om jag ska testa ikväll då jag är orolig över att inte komma upp imorgon och tvätta. Läkaren har ordinerat 1-4 tabletter och hur i helsike ska man veta vad man ska börja med. Hon på apoteket sa att tonåringar tar cirka 3 tabletter och det är inte så starkt. Betyder det då att jag som dessutom är överviktig bör ta minst 4 för att ens ha en effekt. Det är ju också en sak jag är orolig för att de INTE ska verka alls.
Jäkla djungel allt det här!
 
Ska försöka sminka av mig nu och se hur jag ska göra med medicin och allt! Testar för övrigt en ny design (man ser den endast på datorer) vill komma bort ifrån dansen, det är inte riktigt jag längre. Det är väl inte hundra så som jag hade viljat haft det men eftersom jag inte kan någonting om html-koder eller vad de heter så fick det bli denna, iallafall en månad eller så.
 
Lite nya blommor i min just nu favoritvas.
 
Kan inte riktigt bestämma mig för vart de ska få stå...
 
Just nu står dem här i gott sällskap med mina kaktusar.
 
Skruvdragare med mera ifrån Clas Ohlson.
 
 

26e Oktober 2016

Permalink0
har man äntligen fått fyllt på kylskåpet rejält, i några veckor har det varit aningens skralt och inte mycket mer alternativ än bacon och risnudlar att tillaga till lunchlådor. Det är billigt och man kan tillaga det snabbt, ibland kan jag blanda i lite champinjoner och eventuellt skala en morot att ta med vid sidan om.
 
Annars har dagen varit pyton, mår fysiskt illa för morgondagen för den kommer att vara likadan fast så mycket längre. Ja inte själva dagen, den kan ju aldrig bli längre men det man mår pyton utav är så mycket längre.
Idag har jag lyssnat ihjäl mig på Dannys låt "Snacket på stan" som han sjöng i första avsnittet utav Så mycket bättre. Sedan har jag även lyssnat på Melanie Cs nya album, gillar framförallt "Numb", "Loving You Better" och "Escalator". Tycker Melanie C alltid har haft lite "svåra" låtar under den tiden hon varit soloartist, man behöver ge låtarna fler lyssningar men gör man det så kan vissa låta växa och bli så himla supersköna.
 
Känns som om jag är inne i en sådan period där jag kan påbörja saker på jobbet men ALDRIG avsluta dem. Så fort jag stöter på problem börjar jag försöka lösa dem men när problemet bara växer stänger min hjärna bara av. Ibland fortsätter jag bara att mala på med samma problem, försöker hitta lösningar men det står bara still och till slut skriker jag bara inombords. Då brukar jag ibland släppa och antingen bara gå iväg en stund eller ta tag i något annat, men oftast hjälper det inte. Det hjälper liksom inte om jag har det här på heltid eller på halvtid, mitt huvud har tagit emot så mycket information nu att det är överhettad för en lång tid framöver. Det räcker inte med tre till fem dagar semester eller halvera tiden. Återhämtningen kommer ta så mycket mer tid.
 
Var i mina hemtrakter i helgen, var inne i Icabutiken där jag växt upp och där jag bland annat även gjort praktik. Den är inte alls sig lik... Tunneln där jag efter tre veckors praktik, på måndagen den fjärde veckan ramlade ihop ger mig ibland rysningar. Jag har haft så svårt tidigare att förstå att något psykiskt kan påverka ens kropp så fysiskt och göra den helt förlamad. Har alltid lyckats fly, i skolan och på alla jobb jag haft att kollapsen har kommit när jag är hemma. I en soffa, i en säng eller på golvet. Men inte den gången.
 
Har lyckats ta ur mina linser men nu ska jag tvätta bort sminket och borsta tänderna och det innebär att jag måste stå vid spegeln och jag hatar det. Inte orkat tvätta håret vilket verkligen hade behövts, men jag har en matlåda med falukorv gjord i ugn med ost och champinjoner och till det lite pasta. Det tillsammans med att jag ska lyckas tvätta bort smink och borsta tänderna får räcka för idag!
 
Gillar när man tar kundvagn, det blir lättare att se vad man köper än när man trycker ner varorna i en korg. Det här var en bild jag tog innan frysvarona lagts ner bland annat, brukar sällan köpa mjölk då jag inte dricker mjölk men ibland gör man makaronilåda eller pannkisar och då behövs mjölk!
 
I min lilla hiss har hösten flyttat in med ett litet löv.
 
Minnisen var sådär njöd när matte kom hem efter att ha varit borta och handlat i en evighet! Trots att hon fick ett storpack med åtta förpackningar Sheba mousse.
 
Till top