Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

Inredning

Permalink0
Ibland kan jag tycka att det har blivit så snevridet inte bara hur vi människor ska se ut utan även hur vi ska bo. Nu läser jag en del toppbloggare, och viss inredningsmagasin och dessutom ser en del youtubers housetours, det kanske inte är konstigt att man ibland mår dåligt över hur man tidigare har bott.
Jag har nog ändå alltid varit så himla glad för att ha haft ett relativt högt standard på mitt boende, jag har haft tak över huvudet och jag har kunnat få bo själv. Jag har aldrig drömt om att äga hus det är inte min grej, då vill jag hellre satsa på en större lägenhet ganska centralt. Nu har jag ju tagit ett steg och fått en större än den jag haft tidigare i nästan tio år. Sedan är ju drömmen och slutmålet att kunna få råd till ytterligare en större, men det ser jag mig om tio-tjugo år tidigast, kanske senare ändå.
 
Idag monterade jag upp på egen hand ett litet avlastningsbord som jag ska ha i hallen, det var lätt, det kan jag säga nu i efterhand, men för mig är det ingen självklarhet att bygga ihop en möbel själv. Sedan har jag bytt ut min antennkabel och suttit och tejpat upp den mot listerna så den inte ska ligga ute på golvet alls. Det blir riktigt bra tills tejpen kommer att lossna!
Sedan har jag gått runt i min lägenhet och bara njutit, det stora sakerna är nu på plats, det är en Maskroslampa som ska upp som jag behöver hjälp med. Annars har jag just nu grunden, min nya bokhylla som jag inte har fyllt än, jag vill inte ha en massa böcker utan tänkte mer ha den för att varva böcker och inrednig. Mitt barbord är så himla nice att sitta vid.
 
Just nu är mitt hem så som jag vill ha det, okej det är lite småsaker som ska till här och var, handdukar, en ny väckarklocka, en herrbetjänt, en ny badrumsmatta och skohylla med mera. Det är så här jag känner att det är mysigt och hem hemma för mig.
Jag behöver inte ha allt i vitt och grått och en valfri metalfärg och sedan inget mer. Jag vill kunna leka runt med färger och olika saker, kunna ha några fina ballerinanallar för det är det jag brinner för. Måste allt se så vuxet och sterilt ut!!?
Jag tycker ändå att jag har skalat av en hel del, måste skala av mig alla toppmänniskor och deras inredningar i deras lägenheter. Så länge man har relativt rent, alltså inte gamla matrester sedan veckor tillbaka eller slänger saker och kläder hur som helts överallt hela tiden, så är det enda som är viktigt det är att du trivs med just din inredning.
 
Jag och Minna trivs!

Jag bäddade nytt igår, jag manglar inte mina kläder! Charmen sitter väl i skrynkorna!
 
Minna var mycket misstänktsam mot påskägget....
 
27:e mars och det blev julmust på påskbordet!
 
Mitt nya avlastningsbord passar perfekt. Där ska jag lägga sakerna jag ska få med mig i väskan och så jag ser att allt kommer med. Eller när jag kommer hem kan jag lägga av mig små saker där och sedan ta av mig jackan.
 

Påskfika

Permalink0
Fredagar verkar vara en dag man får mycket gjort på. Fast det har känts som om det vore lördag idag. Blev väckt utav en mycket grinig granne på en sisodär 4-5 år, och för första gången på länge blev det jag som väckte Minnisen som låg vid fotändan. Lyckades relativt lätt ta mig ur sängen och kände inte direkt av någon träningsvärk alls, fast den lär komma smygandes imorgon. Det blir till att rulla ur sängen, då är det nice att ha en hög säng för det är lättare att komma uppifrån och ta sig neråt så att säga, än att ta sig från golvet och upp.
Det blev frukost efter att jag tog tag i disken, rostat med ost, en typisk weekend frukost. Sedan blev det dammsugning när jag ändå var på gång. Och för första gången lyckades jag ta mig ner till förrådet och lämna saker, har ju varit rädd för att göra det på grund utav att grannen längst ner har två hundar som skäller väldigt ofta.
 
dagen sedan kom min mamma och Bosse på besök och jag fick hjälp med att montera en bokhylla och ett barbord. Det blev även en påskfika med Magnumglass, kaffe/te och kaka när vi behövde fylla på energi.
Fick skruvat ner byråar och min lilla bokhylla la jag ut på en "ge och få" sida, varav en kille kom och hämtade den på eftermiddagen, väldigt smidigt. 
 
Blev bjuden på mat på My Wok idag som hade öppet till min förvåning. Nu på kvällen har jag möblerat om lite och flyttat på min två meter höga bokhylla då Minna försökte hoppa upp på den från sin klätterställning men kanade ner och landade med en duns. Blev livrädd och fick flytta på den direkt! Är inte super nöjd än med vart allt står men är supernöjd med sakerna i sig.
Sitter nu vid mitt barbord och skriver det känns väldigt lyxigt. Nu ska jag avsluta här och hoppa i säng för imorgon är det minst lika mycket som ska ordnas.
 
Fick påskblommor igår.
 
Det är väldigt provisoriskt just nu, men mysigt blir det.
 
Påskfika
 

Skärtorsdagen 2016

Permalink0
Vad har man INTE utfört idag?! Ja, det skulle väl vara disken isåfall. Var uppe innan tuppen klockan 07.00 idag och tvättade, hade inte vansinnigt mycket tvätt men två maskiner blev det. Vid 11 var vi ute på Ikea och investerade i en ny bokhylla och ett barbord bland annat. 
Hann bara precis slänga in de tunga lådorna i lägenheten för att sedan hoppa i träningskläderna och ta mig till en träning på Stc. Alltså jag var ju mycket tröttare förra gången vi var där för cirkelgym, men idag hade tränaren valt ut mycket styrkebitar för armarna och jag tvivlar ju på att jag kommer att klara av att bära någonting, eller lyfta för den delen heller på ett tag. Träningsverkens höjdpunkt brukar ju komma, inte dagen efter träningspass utan andra dagen. Tycker det är så märkligt med styrketräning på gym, det är mycket armar, ben och mage, lite flås, kanske möjligen bål men var är ryggträningen?? Det är det jag älskar med jympapass där får du så all round träning medans mycket annan träning där tappar du alltid en eller flera delar.
 
Efter träningen var jag mör men inte så utmattad och jag ville bara inte gå hem. Alltså missuppfatta mig inte nu jag älskar min nya lägenhet men jag har just nu så ont i min rygg att jag kan inte sitta någon längre stund. Man är ju inte så superaktiv hemma, alltså man går ju och plockar, man diskar och lagar mat ståendes men den mesta tiden sitter man ju still.
Istället valde jag att gå runt lite i stan, där känner jag mig dessutom trygg. Jag behöver inte ha ögonkontakt med folk, jag har rätt att verka lite osocial och inte le åt folk. Jag tränar mig på att få vara, ja bara vara den jag är idag. Vill jag endast nicka som hej till butiksbiträderna så gör jag det. Alltså man ska väl ha rätt att vara nere men ändå kunna gå runt i stan och affärer om man nu tycker om det?
Hade ett ärende och jag blev fast i stan i 1,5-2 timmar, men jag tror det blev bra.
 
Väl hemma låg mina stora kollin på vardagsrummet och väntade på mig, Minna låg nöjd ovanpå. Jag måste bli av med tre möbler innan jag kan börja montera upp min fina bokhylla. Det är lite prat på att få folk hit på lördag så det hade ju varit nice att fått fixa det tills då, men vi får se vad som hinns med.
 
Har svårt att bestämma mig för vilken kaktus jag ville ha med så här kommer tre bilder med olika kaktusar :-D.
 
 
 
 
Dessa färger gillar jag att måla med just nu, i denna skalan iallafall. Brukar måla när jag inte kan somna.
 
Minna är redo att sätta igång!
 
Till top