Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

Fredag 10/6 - 2016

Permalink0
Har sovit väldigt lite och väldigt dåligt de senaste veckorna, 3-4 timmar per natt förutom förra helgen när jag kunde ta igen mig på morgonen och sova till klockan 10. Läkaren som skrev ut mig gjorde ju den sämsta tabben någonsin, då vi skakde hand på en sak och han gjorde något helt annat med mina mediciner.
Igår stod jag på en arbetstation och sorterade post, något som tydligen gjorde min hjärna helt slut. Jag var tydligen snabb (FÖR snabb) enligt "bedömmarna" men hade typ tre fel på 400 och det var tydligen skitbra enligt dem, så det var inte det att jag bara gjorde en sak snabbt utan även noggrant.
Men som sagt jag var helt slut i huvudet och redan klockan 22.00 ville jag gå och lägga mig något jag en timme senare lyckades med. Dock somnade jag inte utan låg och kollade på datorn i sängen, blundade och bara lyssnade på en svensk rolig fars. Måste ha somnat men vaknade utav ett ryck vid klockan 02, efter det var det kört att kunna somna om. Gick upp på toaletten, satte igång fläkten då det var kvavt i rummet och fick sätta igång datorn igen. Lyckades nog somna om efter en timme eller två men fram till klockan 06 när jag hade satt mitt alarm vaknade jag till flera gånger, en gång ville Minna mysa. Jag var så arg på mitt alarm, fick snooza en timme och där rök chansen att få tvättat håret på morgonen.
 
Jag har satt mitt alarm så att jag kan kunna snooza mellan en halvtimme upp till en timme, men som sagt kanske jag måste plocka bort just hårtvätt isåfall.
Jag tvekade in i det längsta om jag skulle gå till arbetsutredningen idag, men jag tog mig upp och stålsatte mig att det skulle gå. Jag tror inte att många förstår, jag menar majoriteten gillar nog inte morgonen och att ta sig till jobbet och har ett motstånd, men det finns olika grader på helvetet. Jag brukar känna ganska tydligt när det är en morgon då jag egentligen inte bör stiga upp och vilka mornar när jag borde pusha mig själv att komma iväg trots motståndet jag har varje morgon.
Jag kom iväg och försökte verkligen dölja hur piss jag verkligen mådde, hur slut min hjärna verkligen var. Får ganska snart veta att just idag har jag en uppgift i KÖKET! Nejnejnej tänker jag, tar ett djup andetag och säger till mig själv att grejar jag en symaskin efter 20 år så klarar du en uppgift i köket. Kommer ut i köket och ska välja recept, det tar en stund då motståndet i mig är stort och hela kroppen skriker plågande "ta mig här ifrån!!".
Väljer till slut ett kladdkakerecept och pulsen börjar öka då jag faktiskt blir rädd, det var så längesedan och jag har aldrig gjort en kladdkaka på vanligt mjöl och med bananer dessutom. Men känner att yes detta kan gå. Då kommer "bedömmaren" och säger nej det är för snabbt recept, ta något annat. Redan där börjar paniken smyga sig fram, det som finns att välja på är pajer och att baka. Det är så många steg i varje recept och allt känns övermäktigt. Till slut bestämmer hon pizzabullar. Jag får pengar och ska gå ner på Lidel utav alla ställen, första och ENDA gången hoppas jag (!), köper det som inte finns och stller mig i köket och börjar plocka fram allt.
 
Berget med matvaror växer på bordet, tar fram kastruller, bunke och andra verktyg, läser flera gånger början på receptet och där tar det stopp. På något sätt hittar jag en toalett där jag låser in mig och bryter ihop. Alltså kroppen får ett sådant påslag utav panik medans mitt huvud fortfarande tänker logiskt. "Varför gråter du?" "det är inget att gråta för" "gå ut och gör ditt bästa så får det gå som det går". Man skrattar åt sig själv, inte på ett elakt sätt utan mer i förvåning över att man kan reagera så starkt på en "fjuttig" sak som matlagning.
Jag säger till mig själv att gå ut och påbörja, steg för steg, skulle något gå fel behöver du inte fortsätta DÅ får du ge upp. Men precis när jag ska tvätta ögonen med kallt vatten bryter jag ihop igen. Inser att det går inte att få till detta idag, inte just nu.
Ställer tillbaka allt med gråten i halsen och bävar inför att berätta att nu har det blivit för mycket. Det var inte enkelt att få "bedömmaren" att låta mig gå, men jag märkte ju att jag kommer fortsätta gråta jag kan inte stoppa det och jag behöver få lägga mig ner så enda alternativet var att ta sig hem!
 
Jag har varit på tre andra stationer nu och det har gått bra, alltid fått kommentaren att jag är snabb men jag har nog fått de för mig enklaste stationerna hittills. Att snickra ihop en pärm kan jag riskera att få samma panikpåslag som idag när jag kommer dit. Att sy en vetekudde som var mycket besvärligare än att sy en kasse kan även där bli riskabelt. Lite beroende på vad "sökning på google" innebär och vilken grad är det också svårare än att skriva rakt av som vid registrering.
 
Hemma la jag mig och sov, hade datorn igång med Hem till gården fast jag däckade vid halva första avsnittet så jag får ta igen det nu ikväll tänkte jag.
På eftermiddagen var jag fortfarande helt slut i huvudet, men insåg ju att det var bättre att göra något några timmar så jag har en chans att få sova inatt. Träffade min mamma och tog en pastasallad på stan, då fick jag i mig riktig mat vilket inte hände superofta hemma.
Köpte med mig dyr vattenmelon och jordgubbar och sedan hade jag både färska hallon och mogen mango hemma som jag ätit. Åt dessutom ytterligare en gång hemma, potatis och kött (man ska ju äta två lagade mål om dagen). Sedan har jag ett halvt Pringelsrör i skafferiet och en Mer apelsindryck att smaska på nu när fotbolls-EM drar igång.
 
Minna spenderar många sovtimmar i sin transportbur, vad kan det betyda? Fast hon har slängt ut Jerry, han fick först sova inne hos henne, men det kanske blev för varmt med två?
 
Mycket mineraler och vitaminer kan jag tänka mig.
 
Har testat att köpa färdiglagade potatisar som man bara steker upp (eller i ugn) jag kan verkligen inte koka potatis nämligen men jag älskar potatis. Denna var med vitlök, lök, paprika och spenat (har aldrig ätit spenat tidigare!) och finns även som klyftpotatis men då var det rosmarinkryddning bland annat, den var också supergod.
Om ni undrar var grönsakerna är så är det som sagt spenat med potatisen :-P :-P!
 
Till top