Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

Måndag 27:e Juni 2016

Permalink0
Alltså man bör verkligen inte kolla på skräckfilm mitt i natten, hjälp vilken natt jag haft! Först såg jag "Conjuring" den har jag sett förut men jag har glömt vad den handlade om, sedan såg jag tvåan och även om den var lite långsam här och där så ger den ju effekt för en som tror på andar och demoner, och man ser den mitt i natten. Men jag får skylla mig själv, var bara så uttråkad, kunde inte somna och hade inget annat intressant att titta på.
 
Har ändå fått mina 6-8 timmars sömn då jag kan sova på morgonen, vaknade runt klockan 9, ville egentligen sova längre så att min dag inte blir för lång men det gick inte. Istället tog jag mig upp, hoppade in i duschen och sedan ställde jag mig och kokade ägg och gjorde frukost. Satt till och med i köket och åt, samtidigt som jag såg på senaste avsnittet utav Keeping upp with the Kardashians. Fick en mindre chock vid halv tolv när jag inser att det inte kommer någon mer Hem till gården under sommaren, det är uppehåll. Grät en skvätt inombords...
 
Ikväll är det två superviktiga matcher, Spanien-Italien och England-Island, jag vet inte om jag ska se dem. Ska nämligen få besök, fast hen älskar också fotboll så det är nog troligt att det står på. Blir roligt isåfall att för första gången få titta på fotboll tillsammans med någon som man kan prata om vad som händer på planen. 
Igår gick ingen utav de tre lag jag hejade på vidare, och tar inte Spanien och vinner över italienarna går jag nästan under!!
 
Igår kom en ny från boendestödet och Minna la som vanligt in charmoffensiven på max, det brukar gå hem och folk klappar som galna en lång stund, då njuter det lilla livet vill jag lova.
Nu tänkte jag försöka platta detta trasselsudd till hår och sedan även kleta på lite makeup i ansiktet så man ser lite levande ut inför kvällen ;-).
 
Minna diggar den nya köksmattan.
 

Midsommardagen 2016

Permalink0
Klockan är strax efter 11 och jag har varit uppe mer än en timme och det är midsommardagen. Jag hade nog kunnat legat kvar en stund till men jag har lite "småpiff" att ta tag i här hemma. Har för andra morgonen i rad gjort frukost med bland annat ägg och smoothie (intresseklubben better anteckna liksom).
Det liksom är dubbelt inom mig, försöker hålla mig kvar i verkligheten medans en väldigt stark kraft inom mig inte alls vill hålla sig här. Det kan bli lite utav en "ödesdag" idag. Många säger att psykisk ohälsa är inget man ska skämmas för och man ska plocka fram det mer i samhället. Egentligen skäms jag inte, men jag är rädd för att vissa inte ska kunna hantera det. Någon gång man stött på någon som säger att synliga ärr inte är något man ska gömma och sedan visat spytecken så fort hen såg det på riktigt så att säga. Dubbla signaler.
 
Det är mycket som har hoppat fram och tillbaka känslomässigt den senaste veckan, har liksom inte kunnat koncetrerat mig på varken nutid eller framtid. Det har varit på gott och ont.
Gårdagen spenderade jag med att först spendera fyra timmar på att göra mig iordning (helt sjuk I know), sedan åkte jag hem till min mamma där även min mormor var på besök. Vi åt, jag plockade blommor och hälsade på en massa sötnosar. Lite senare åkte jag till min pappa där jag var fram till sista bussen gick vid halv tre på natten. När jag kom hem var det bara att tacksamt ta ur mina linser och tvätta av sminket, satte igång datorn och somnade till en fars.
Är så glad att de hade fel om vädret, även om det inte var något gott somarväder så höll sig regnet borta mestdels utav dagen och kvällen.
 
Funderar på om jag nu inte har energi till att ta tag i sakerna jag vile få fixat här hemma!
 
Gårdagens frukost var inte så fin men jag är så nöjd varje gång jag fixar frukost och sitter ner och äter den!
 
Minna ville vara med på bild.
 
Haha jag har aldrig haft tio lite längre naglar och nu tänker jag njuta så länge de håller, så det är förklaringen till att min hand är med på bild!
 
 
 
 
Midsommardukningen på altanen hos mamma.
 
Plockade sju sorters blommor.
 
Vi hade påhälsning vid dammen.
 
Hos min pappa hittade jag en annan sötnos liggandes nedanför balkongen.
 
 
 

Mina känslor är mina känslor

Permalink0
Varför kan man inte kontrollera vad man ska känna? Jag har inte känt såhär på tio år och för en gångs skull är det inte negativa känslor. Samtidigt som en liten varningsklocka alarmerar om att detta kan vara för bra för att vara sant. En sak i taget, två dagar kvar, hur överlever man längtan?! Vill skriva så mycket mer men det kanske man får ta i sin vanliga dagbok (som jag just nu inte ens har).
Jag frågar mig varför jag håller på att bromsa upp mina positiva känslor, om det är såhär jag känner just nu så måste jag vä få "gotta" mig i dem så länge det varar. Blir fallet verkligen så mycket längre och kraschen så mycket hårdare bara för att man njuter av glädjande känslor, om man sedan skulle misslyckas? Känner man sig dummare för att man gått runt och varit lite lycklig och sedan fungerar det inte. Ibland tror jag att folk går runt och tänker "vad dum hon är som tror att nu kommer det ordna sig". Det är väl mina inre demoner som tror att folk tänker elaka saker om mig?
 
Nu kommer Minna och klättrar på mig för hon vill ligga på min ena arm när jag sitter i sängen. Imorgon ska jag vara med på en avslutning och jag är rädd att det ska vara en massa mat inblandad.
Snart är det midsommar och det ska bli riktigt uselt väder, MEN jag tänker banne mig ha klänning!! Sedan kanske att man tar med ett par byxor till kvällen, men nej jag tycker att klänning det hör till. Just nu siktar jag på en vit med röda blommor, ganska enkel model, vita cykelbyxor, en röd hoodie-tröja och kanske jeansjacka. Sedan har jag en fejk blomkrans i rött och vitt. Har eventuellt ett annat alternativ också, som plan B liksom.
 
Igår fick jag tvättat efter typ två månader, vilket kändes väldigt skönt efteråt, och även slängt grovsopor. Idag har jag mailat chefen, jag har äntligen diskat och lagat min dammsugare. Det händer en del när jag inte har en massa annat runt om.
Sedan har jag tittat på matcherna Island är vidare och ska spela emot England vilket jag tycker är skit! Sverige åkte ur idag och det blir sorgeband imorgon. Spanien ska möta Italien och den matchen måste spanjorerna bara vinna!!
Nu är det dags att sova! Buenas Noches!
 
Min nya köksmatta, den blev riktigt snygg.
 
Till top