Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

Kom å håll mig hårt

Permalink0
Ibland fastnar en låt på hjärnan och du går runt och sjunger den oavsett om det är på jobbet, i en butik eller hemma. Idag har jag gått runt och sjungit "kom å kom å håll om mig hårt, då kan inga vindar komma åt oss, kom å kom å håll om mig hårt..." sedan har jag inte kunnat mer text utan istället nynnat resten. Jag tycker detta är Panetoz bästa låt, den är ju iallafall minst lika bra som "Dansa Pausa".
 
Som beräknat var det fullt upp idag, på "dagverksamheten" eller vad jag nu kallar det, var en ledare orolig för att jag inte riktigt var hundra kontaktbar. Men jag sa som det var, är så fruktansvärt trött även om jag sovit cirka 7-8 timmar så är det svårt att hålla ögonen öppna. Jag har haft otrolig ångest över dansen och praktiskt taget stängt av alla känslor och tankar. Jag bara kör nu i tre dagar. Det var väl något som kanske inte direkt lugnade henne att säga, men det finns inte så mycket mer att göra. Har jag mer än en sak att koncentrera mig på under dagen så stänger min hjärna av tankar och känslor.
 
När jag kom hem åt jag lite kyckling och osttärningar, sedan fick jag sådant blodsockerfall att jag bara satt och glodde rakt fram, helt övertygad om att benen inte bar mig och att jag skulle spy. Eftersom jag har fobi mot att spy spädde det ju bara på min ångest ännu mer. På lite smått skakiga ben tog jag mig till köket och skalade två morötter och gjorde även iordning en tekaka med ost och gurka. Fick i mig hälften och efter en stund lugnade skakningarna och illamåendet ner sig och jag kom senare på eftermiddagen iväg på dansen. 
 
Minna ligger i sin nya klätterställning, näst högst upp och snarkar. Själv väntar jag på att Ett herrans liv ska börja, och det blir nog en "sömnis" för jag vågar inte lägga mig med tankar och ångest. Det är så himla skönt att kunna somna inom 20-30 minuter, och jag kan förstå att man inte vill ge sömntabletter till minderåriga eller unga men guuuuud vad mitt liv hade kunnat se annorlunda ut om jag fått denna medicinen för tio år sedan. Jag tror på allvar inte att jag hade haft lika många inläggningar bakom mig om jag haft medicin mot sömnen tidigare. Men jag har ju förstått att det är beroendeframkallande men jag ser inte problemet riktigt med att ta dem under kortare eller längre period heller för den delen? De har ju inte förstört något att man blir personlighetsförändrad eller att de förstör kroppen, eller? Ja jag vet inte, jag vet bara att jag fungerar tio gånger bättre när jag får somnat in på kvällarna.
 
Alla borde köra lite Panetoz under dagarna för att bli pigga!
 

Söndag 28:e februari 2016

Permalink0
En och en halvtimme kvar utav februaris sista helg återstår, i övermorgon är det mars månad. Imorgon väntar redan tredje gången utav dansen, fast jag längtar tills det är över, mest bara för att slippa denna ångesten varje söndag till tisdag. Det brukar ju vara segt i starten, det är inte förens åttonde gången som man brukar känna att nu är det snart över. Vet inte riktigt hur det blir med uppvisning och så, vi är bjudna till att uppträda på Vänersborgs uppvisning och det blir isåfall andra året. Dock har jag en grupp som ska jobba med fler koreografier så det hade varit roligt om jag fick ihop alla mina grupper och nummer för att göra något. Funderar på Dansens dag den 29e april men jag vet liksom inte om jag har energi att ordna något och hålla i det alldeles ensam. Alternativt är ju om man även kör i danssalen. Får se, det är speciellt en dans som inte riktigt fungerar utomhus då det är slide på golvet med mera.
 
Annars startar ännu en väldigt jobbig vecka imorgon med mycket som jag inte vet om jag orkar att ta tag i. Massa måsten och läxor, ska typ läst ut en bok som jag inte alls ens har börjat med, fruktansvärt att bara öppna den. Jag har verkligen inte tålamod att sitta och läsa. Jag läser stycken om och om igen men varken förstår eller kommer ihåg vad jag läst. Det är frustrerande och skapar bara ångest, hatar när folk prackar på mig böcker, kan de inte bara inse att man har stora problem att kunna läsa och förstå. 
Egentligen är det likadant med filmer, det är väldigt sällan jag kan sitta stilla och kolla på en hel film bara. Antingen får jag ta pauser eller så har jag patiens på datorn som jag spelar samtidigt. Jag måste ha text på även om det är en svensk film, annars hör/förstår jag inte orden och meningarna som sägs. Ibland kan jag sitta och titta på film eller folk i verkligheten, ser att munnen rör sig men kan för mitt liv inte få ihop meningen de säger.
 
Försöker tänka ut när alarmet bör ställas imorgon, måste verkligen tvätta håret, att klä på sig har övergått till att kunna ta timmar på morgonen. Ibland kommer jag mig inte ens ut. Detta innebär att jag måste minst gå upp två timmar innan jag ska iväg och det är sällan jag verkligen får upp mig såpass. Det är skönt att slippa äta den gemensamma frukosten på måndagar och tisdagar så jag börjar en timme senare än de andra.
Jag längtar till onsdag eftermiddag då är det jobbigaste (vad jag vet nu) över, men nu gäller det att stålsätta sig och ta sig igenom tre dagar! Får väl se om inte den nya musiken jag skrev om igår ändå kan få mig peppad, speciellt på morgonen!
Buenas Noches
 
I veckan fick jag tre minikaktusar.
 
Idag hittade jag två ljuslyktor som jag tänkte använda som krukor, de kostade tio kronor styck men fanns inte en till så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Kanske hitta tre nya, och använda lyktorna till ljus, det blir väldigt fint sken med ett värmeljus i dessa.
 
Jag blev återigen väckt av detta söta lilla morgontrollet klockan 06.30 idag, och vi hade en kortare morgonmys stund.
 
 
Idag gick nog min ugnstermometer sönder, eller den ballade ur iallafall så det fick bli att gå på känn med kycklingen i ugnen (det är därför jag skurit så fult i den). Lite färgglad pasta, ägg och grönsaker till (äter alltid grönsaker medans jag lagar maten, därför en haluppäten morot bredvid). Vindruvorna som Minna nyfiket luktar på fick bli min efterrätt.
 

Min favoritmusik just nu!

Permalink0
Lördagsgodiset är intaget, Mellon är över för ikväll och jag har linser inne fast klockan är mycket vilket verkligen känns i mina trötta ögon. Jag som varit så duktig denna veckan och plockat ut dem tidigt på kvällarna. För att återgå till Mellon så tycker jag det har varit "rätt" låtar som gått vidare till final och andra chansen ganska rakt igenom.
Favoriter;
* Panetoz - "Håll om mig hårt"
* Molly Sandén - "Youniverse"
* Lisa Ajax - "My Heart Wants Me Dead"
* Wictoria - "Save Me"
* Robin Bengtsson - "Constellation Prize"
* SaRaha - "Kizunguzungu"
* Ace Wilder - "Don´t Worry"
Helt okej låtar:
* Oscar Zia - "Human"
* Frans - "If I Were Sorry"
* Albin & Mattias - "Rik"
* Samir & Viktor - "Bada Nakna"
* David Lindgren - "We Are Your Tomorrow"
 
Kan ju ha missat något bra nummer men dessa låtar är de som spelas på min Spotifylista just nu iallafall. Har saknat att ha riktigt goa låtar att spela sådär på morgonen när man gör sig iordning. Blev riktigt besviken på Rihannas nya album som alla prisat så högt den senaste tiden, när jag endast hittade EN bra låt. Okej det kanske finns låtar som kan höja sig men nu har jag tvingat mig själv att lyssna igenom hela albumet flera gånger och nej jag får ingen "feeling" alls. Den jag gillar heter "Consideration", dock använder jag "Kiss It Better" på stretchen på streetdancen men nja jag är glad att jag inte betalat dyrt för hennes cd!
Andra låtar jag lyssnar sönder just nu är Sia & Sean Paul - "Cheap Thrills" och Icona Pop "Someone Who Can Dance" de är riktiga partylåtar.
 
Idag tog jag en riktig sovmorgon, gick nog inte ens upp på toaletten innan klockan 12. Fast Minna hade kommit och väckt mig redan vid 07.00. Hela veckan har varit helt galen för mig med alldeles för mycket på mitt schema, känner ju att psyket inte riktigt pallar det. Men då hade jag bestämt att idag skulle jag minsann bara "gotta" mig i sängen länge.
När jag äntligen tagit mig upp och gjort mig iordning träffade jag Becca en sväng på stan, gick på Systemet, Apoteket och Hemmakväll. Sedan hängde jag med henne, hennes syster och pojkvän ut på en promenad i solen till ett fruset Gustavsberg.
Tillbaka i stan träffade jag upp min mamma och Bosse, gick på hälsomässan där jag fick en jungfrubelock och en pendelsten. Efteråt gick vi och tog en pizza på Napoli, helt okej fast jag gillar ju när pizzan har tjock botten och denna var så tunn att man såg rakt igenom den!!
 
Bra dag och imorgon hade jag egentligen planerat sovmorgon men jag har blivit medbjuden på andra utflykter och det kan man ju inte bara sova bort, eller? Nej verkligen dags att ta ur linserna ur mina stackars ögon!
 
Morgontvätt pågår!
 
Minna har fått så mycket beröm från så många boendestödjare så nu måste hon ju hålla en viss standard tror jag!
 
Sedan ligger vi bara och vilar lite...
 
Till sist blir det en liten "lur" till innan det blir dag.
 
Selfie i nya hissen.
 
Gustavsberg sent i februari.
 
 
 
Till top