Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

31:a December 2016

Permalink0
Klockan är ju endast 03.05 och jag är trött men ändå inte. Har suttit och kollat på matchen vid 23.00 tiden, den gick till förlängning och sedan straffar men det klarar inte mitt hjärta av så när straffläggningen började stängde jag av ljudet och gick ut i köket. Då var klockan långt efter midnatt och jag hade tänkt börja diska. Men först skulle jag "bara" ta ut papperspåsen med tomglas och sätta fram för att slänga imorgon, och det slutade med att jag totalrensade tre garderober. Så mycket ska slängas imorgon, lite ska ner i källaren och såklart står ju hela den härliga disken odiskad kvar. Men gud vad skönt att det ändå är förberett och när jag gjort det till morgonen imorgon kommer jag vara stolt!
 
Minna står och trampar på täcket bredvid mig men hon reagerar väldigt på vad jag tror (och hopppas) är den hårda vinden utanför. Det kusliga är att hon inte brukar reagera på stormbyar utanför, och jag har idag kollat på youtube när de besöker Sveriges mest hemsökta slott! Att jag aldrig lär mig...
 
Somnade förgående natt vid 05.00 och vaknade av en klampandes och skrikandes granne på sisodär 4 bast vid 09.00. Men hey det var ju sovmorgon mot när hon brukar väcka mig.
Kunde inte direkt somna om efter det och Minna kom springandes till undsättning så fort matte vaknar.
Annars har jag varit på Torp idag, hittade till min glädje ett par hörlurar. Jag är fruktansvärt kinkig med hur jag vill ha dem. Inte ploppar eller helrunda, ingen mikrofon eller vad det brukar vara och jag vill inte att ena sidan ska gå bakom nacken. Dessutom vill jag ha dem BILLIGA! Hittade mina vanliga Sonys men vita och rosa för 71:- dem blev jag riktigt nöjd med!
 
Sedan har jag varit på Göksäter och fyndade gardiner och riktiga raggsockar bland annat. Har gått tre gånger så många steg mot vad jag brukar gå och det känns en aning i mina knäveck.
Idag är det 2016 års sista dag, ingen mens i december inte fast den är på väg. Är smått chockad att den inte kom vid jul. Ska inte göra något speciellt, mer än sortera sopor då som jag bör göra innan det blir mörkt då jag helst inte vill vara ute själv på nyår. Funderar på att laga potatisgratäng och ta upp kyckling, har inte lagat mat hemma på säkert tre veckor.
 
Har inga förhoppningar på 2017, försöker se det realistiskt, några kanske kallar det pessimistiskt ("det blir vad man gör det till" eller "tänker man negativt blir det negativt" och dylikt). Många år man har ändå satt upp mål och förhoppningar men ju äldre jag blir desto mer inser jag att världen är inte till för alla. Samhället är inte byggt för alla, och hur pessimistiskt det än låter så ser verkligheten ut så. Och om inte du känner så så var glad, då är du lyckligt lottad som har något att leva för.
Minns överläkaren som bara kollade som ett frågetecken på mig när jag sa att jag tyckte att varje människa borde ha rätt att bestämma om den vill leva. "Skulle du låta någon ta sitt liv?" Jag hade inte hjälpt den men om jag insåg att personen mådde som jag i så många år och till och med vården sa att vi har tyvärr inte resurser eller hjälp för dig, hade jag nog inte vänt mig ut och in för att hindra. Överläkaren trodde jag var i djup depression och svamlade och tvingade mig stanna på sjukhuset. Ni har er verklighet och jag har min...
 
Förstår bara inte hur jag ska kunna somna!
 
Denna lilla renen har fått flyttat in i min bokhylla, hittade honom på rean på Livingroom och har kollat på honom redan innan jul.
 
Idag blev det bootcut jeans (fast de känns som flared då man i många år haft stuprörsmodell) och en gosig bärnstensfärgad tröja.
 
Minna upptäckte något annorlunda i vardagsrummet...
 
Nya gardiner minsann!
 
Till top