Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

Torsdag 21/4 2016

Permalink0
Det går inte riktigt att blogga något vidare just nu. Försöker fokusera på att det ska bli en uppvisning och sedan kommer allt bara att bli tomt. Helt sjukt att det är två veckor kvar, inte mer liksom. Sedan kan man äntligen få sommarlov kan man säga ifrån det hela. Jag är återigen inne på om jag eventuellt ska köra höste också för att få en avslutning här i Uddevalla, och sedan ta en paus på minst en termin. Fast jag har varit inne på detta förut och inte fullföljt det. Min grupp fick återanmälningslappar i veckan och jag satt och förklarade lite om att man binder sig om man skriver på men att det ändå går att avboka sig, då sa en elev "men hej, alla ska väl fortsätta nästa termin eller??", alla svarade högt ja och det är ju guldvärt att få höra. Det är sådant som gör det extra svårt att sluta eller bara ta uppehåll en hel termin.
 
Idag har solen lyst och jag har varit ledig men åkt och gjort lite ärenden bland annat på Torp, sedan har jag bara varit hemma, pysslat lite, har rensat bland mina smycken då de har fått nya förvaringslådor att ligga i.
Är ganska seg på dagarna, sover dåligt genom nätterna, äter dåligt och antagligen väldigt fel, och har haft någon typ utav mens i elva dagar, brukar normalt ha i cirka fem dagar. Dock känner jag mig mycket lättare i kroppen, seg men lätt, kan ju vara för maten och att man går ner i vikt efter några dagar med mensen. Inget som direkt syns men ibland kan faktiskt bara känslan utav att man är fjäderlätt i kroppen hjälpa psyket. Jag kan liksom hoppa upp på mina barstolar och jag kan sitta utan att ha vansinnigt ont.
 
Nu får jag iallafall försöka få ur mina linser för mina ögon är inte glada på mig!
 
Elias hade skriskouppvisning förra helgen.
 
Jag och Becca var på bio här om veckan.
 
Har fått städat vardagsrummet, iallafall ena sidan utav det.
 
I tisdags var jag i Trollhättan, och det var så skönt att få åka buss igen!!
 
I Trollhättan var jag bland annat på en dansledarmöte och var med och gjorde fika.
 
Minna älskar att ligga i solen!
 
Hon kisar så hårt med ögonen att hon ser ut som en gullig kines.
 
Ibland vill man sola på högre höjder än golvet, då passar bordet bra.
 
Mellanmål fem jordgubbar och en Max.
 
Gosar med min kudde som heter Fluffy.
 
 
 
 
 
Lite mer lapande i eftermiddagssolen!
 

Måndagsvärk

Permalink0
Det värker i hela kroppen och jag är lika stel som en 100 årig gammal tant! Vad sjutton har jag gjort fysiskt idag som redan ger mig muskelvärk och stelhet? Kan inte ens sitta ner utan står upp vid mitt barbord, för att jag vet inte om jag sätter mig i soffan eller lägger mig i sängen tar jag mig upp igen, på den nivån är det.
 
Minna har hunnit att däcka på soffan redan, ja hon hade ju sitt kvällsrace vid 23 tiden då hon flipade ut och åkte kana över alla golv så ingen matta ligger där den ska vill jag lova!! Så det är väl inte så konstigt att hon nu ligger helt utslagen med huvudet upp och ner och tar igen sig.
Nu är äntligen måndagen över, som sagt känns det i kroppen men även rejält i knoppen också. Nu väntar en lång fight mot någon som kallar sig "sömnen" men jag har hittat en rutin för att inte ligga och ha ångest i fyra timmar iallafall. Brukar ta med datorn till sängen, se en bra fars som jag redan sett tusen gånger, typ Stefan & Krister, Hotelliggaren eller Gröna hissen, då behöver jag inte följa med i handlingen och tänka en massa, utan det är mest ett sällskap som jag känner till och sedan kan jag sitta och måla i min målarbok samtidigt. Minnisen brukar komma en sväng och kurra det är lite mysigt ändå.
 
Fick vad jag trodde var något som iallafall skulle likna mens idag innan dansen men nu på kvällen har det varit som den istället sa "haha sucker där lurade jag dig!". Helmysko, ger det väl till imorgon och ser men man kan ju inte annat än skaka på huvudet åt eländet. De senaste tre veckorna har jag sprungit på toaletten en gång i timmen, har jag inte varit i närheten utav en toalett har jag suttit och hållt mig så det känns som om blåsan ska spricka. Brukar få perioder cirka en vecka innan mensen och två dagar in men inte så här länge. Det är inte riktigt som urinvägsinfektion heller, så har änna struckit det från listan så att säga.
Men men denna kropp, denna kropp går inte att förstå sig på. Nu är det dags att borsta tänderna och hoppa i säng med min dator och ett färskt avsnitt utav The Walking Dead!
 
Det blir en "selfie-bomb" nedan så jag passar även på att lägga ut en bild på min nya bokhylla, håller på och testar mig fram hur jag vill att det ska se ut i den. Har lite dålig inspiration just nu men är ändå ganska nöjd för stunden.
 
Hiss-selfie med allt vad det innebär med ljus, var tvungen att dokumentera håret idag då jag tyckte jag fått till det riktigt snyggt!
 
 
 
 
 

Bloggens namnsdag!

Permalink0
Idag får jag gratta min blogg den har nämligen namnsdag!
 
Annars tog jag mig inte upp ur sängen innan klockan 13 idag, ja jag var väl på toaletten lite tidigare men kröp allt ner i den mjuka och varma sängen igen. Dåligt väder och att jag som vanligt inte fått somnat under natten bidrog till att det kändes skönt att kunna ligga kvar.
Trots att det idag har varit väldigt motigt har jag ändå lyckas att diska, gått ut med soporna, pantat flaskor, tagit en långpromenad och varit nere i källaren och hittat kamouflage kläder.
Ja jag ger mig nog själv en klapp på axeln för att jag gått emot mitt dåliga humör och fått saker gjort. Man ska klappa sig på axeln när man gjort saker man inte har lust med, även om det är vardagliga saker.
 
Nu har jag gjort mig två äggmackor och te, och kollar på lite konståkning i väntan på att Johan Falk ska börja. Har redan sett ALLA filmerna 15-20 gånger (utan att överdriva, love them!) men tänker att det är skönt att ha något man gillar att avsluta dagen med.
Imorgon är det bizzi bizzi på hög nivå, har jag tur går dagen snabbt och jag blir av med den bara.
 
Lördagsgodis och en Fanta ihop med en ny tulpanbukett :-).
 
Minna vill alltid vara med på kort dock kan hon ju aldrig sitta stilla så det blir ju alltid en konstig pose!
 
Jag var ganska ensam på strandpromenaden i regnet idag!
 
 
Till top