Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

Torsdag 15e oktober 2015

Permalink0
Minna reagerar väldigt sällan nu för tiden på oväsen om det inte är i samma rum som hon befinner sig själv i, ja det skulle vara dammsugaren den gillar hon inte oavsett vart jag sätter igång den. Men idag reagerade hon när plötsligt det brakade lös hos grannen ovanpå. Det var ett brak som om någon rev halva hushållet, skrik och minst en hård duns i ytterdörren. Jag sprang upp till min dörr, var nästan på väg att öppna för att höra och se vad som stod på, när jag kommit till min dörr hör jag att oväsen fortsätter i trappuppgången, då väljer jag att bara kolla i mitt kikhål och ser en kille haltandes för sitt liv ner för trappen. Efter två sekunder står min granne och skriker i trappen att killen ska komma tillbaka och att antingen han har slagit sönder hennes huvud eller att hon skall göra det.
 
Jag kollar ut genom mitt fönster och ser att killen kommer ut och han haltar bort till sin bil på parkeringen, min granne har tagit sig in med en smäll i dörren till sig själv igen och det blir tyst.
Jag som satt och nopprade ett ögonbryn får avbryta detta då jag skakar och mitt hjärta slår i hundranittio. Jag vet inte varför jag reagerar så starkt när det inte ens är jag som har varit med om något rent fysiskt liksom.
Denna granne är jag fruktansvärt osäker på sedan tidigare, hennes fester har gång på gång spårat ur, det har varit vid två tillfällen då blod har funnits i trappan efter hennes fester. En gång såg jag hur hon står utanför en natt (då hon också haft fest) och slår och sparkar en kille, för att sedan sätta sig mitt ute på gatan där bilarna kör förtvivlat och skrika.
Alltså det har spårat ur för många gånger för att jag ska tycka synd om henne och att det bara är något tillfälligt. Samtidigt har jag tänkt att jag själv inte är så jäkla psykiskt stabil och därför bara låtit det passera. Fast jag har å andra sidan inte haft fysiskt våldsamma episoder så jag vet inte...
 
Det har börjat bli så himla kallt ute nu och eftersom jag behöver vädra i min lägenhet har jag även fönstret öppet en liten springa, vilket gör min lägenhet superkall!! Jag vill inte ha höst och vinter... Kan vi inte bara ha en vecka innan julafton och typ fram till 5e januari som kallt och grått med lite snö för att sedan gå över till ljusare tider och minst 15 grader plus!?
 
Har fått en stor blåsa i munnen som bara har växt och växt, den är som två vanliga blåsor ihop i storlek. Förstår inte varför de kallas blåsor när de ser mer ut som stora kratrar. Hittills har den ändå inte gjort ont men idag började den svida, så det är sugrör som gäller och inga citrusfrukter. Fast det är skillnad på att den "bara" gör ont och när den sätter igång med sin terror på riktigt. Jag hoppas att eftersom jag redan haft den i några dagar så håller den på att gå tillbaka istället för att utvecklas ytterligare.
 
Exakt en vecka kvar tills jag ska till Linkan, till Minnas skräck står resväskan redan framme, har dock inte packat mer än trosor och strumpor då jag inte har en aning om vad jag vill ha på mig nästa helg. Mina svarta favoritjeans som jag för övrigt har bott i kan jag ju inte packa då jag antagligen kommer att vilja ha dem under veckan. Sedan vet jag inte, är ganska stor nu och det är inte kul att klä sig för fem öre. Jag väntar på mens och som vanligt går jag upp 1-2 kilo bara för det. Just nu slår det inte fel, de senaste månaderna blir jag rejält plufsig två veckor innan mensen och de första dagarna under mensen, för att sedan gå ner på direkten efteråt. Helt sjukt!
 
Imorgon ska jag upp 07.00 om jag har tur lyckas jag och kan tvätta håret, tar det som vanligt totalstopp vet jag inte vad jag gör för mitt hår är redan i dag så grisigt att jag borde inte gå utanför dörren med det. Inte ens riktigt bra torrschampo räddade frisyren idag. Men jag vet inte jag ska på samtal till sjukhuset så jag vet inte riktigt om någon annan kommer att bry sig mer än jag.
 
I tisdags åkte den stora gråa stickade halsduken fram när jag skulle till jazzdansen på kvällen.
 
 
 
 
 
Till top