Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

Rensa, rensa!

Permalink0
Har nästan blivit en vana att jag får lust att blogga mitt i BigBrothers andra reklam. Så otroligt mycket har gjorts på mindre än en vecka kan man säga. Har rensat som en liten galning, speciellt på nätterna när jag inte kan sova. Då smyger jag runt som den fjäderlätta ballerinan jag är och rotar i lådor och slänger i stora svarta sopsäckar.
Idag var jag uppe vid nio och började nere i källaren, tänkte att jag håller på till klockan 12.30 då boendestödet skulle komma klockan 13.00. Idag var TREDJE gången de inte dök upp.... *orka*
 
Sedan fick jag ett rejält psykbryt på grund utav att de just nu påstår att jag måste betala en räkning på över 1000 kronor för deras tjänster för boendestöd som jag anser jag inte fått. Jag har ju inte ens träffat dem en enda gång!! Jag trodde att de skulle finnas till för att stötta mig i vardagliga problem, och jag var tydlig på första bedömningssamtalet att jag vill veta hur mycket jag ska betala INNAN det kommer en räkning. Jag frågade också hur mycket på ett ungefär man kan få betala, och då sa hon att det inte är så mycket när man har så låg inkomst. Alltså 1300:- är en förmögenhet, det är ungefär vad du har kvar efter att du betalat alla fasta räkningar att leva på med mat och övrigt. Alltså jag vet inte om man ska skratta eller gråta.
Jag fick en panikattack och slängde telefonen i sängen, det var precis på snudden att jag inte dängde den i väggen! Men jag fick också ur mig en massa, massa tårar, ilska och för att inte tala om svordomar.
 
När jag lugnat ner mig tog jag mig lite mat, risnudlar och hemmagjord köttfärsås. Sedan tog jag tag i min underklädeslåda, mina skor och sjalar i garderoben.
Jag har ett nytt uttryck som jag säger i mitt huvud just nu ett tiotals gånger om dagen, det är "rent krasst" egentligen passar det inte in någonstans och jag har ingen aning om vart det kommer ifrån, men fast är det.
Så, rent krasst, kan man nu säga att jag faktiskt är klar med storrensningen i HELA lägenheten och även källaren. Det är mer som ska slängas men det är mest stora saker som man antagligen behöver släpkärra till, en fåtölj som hörde till min gamla soffa och några sängbord som nu är vattenskadade efter "floden" nere i källaren.
Jag var på tippen för första gången idag och det var så befriande att få slänga sopsäck efter sopsäck! Ja det finns minnen man önskar att alltid ha kvar, men jag kan faktiskt ha dem i mitt egna minne, de behöver inte alltid existera fysiskt för att finnas kvar.
 
Minna har fått ner sin tunnel och den springer hon fram och tillbaka igenom. Jag satte upp den vid sängen, men den har rört på sig så nu befinner den sig mer i köket kan man säga.
Imorgon blir första dagen denna veckan då jag inte behöver ställa alarmet, ingen dans, ingen rensning (om jag inte får feeling för det förstås) och inget väntande på ett boendestöd som inte kommer. Dock hade jag tänkt hämta ut mediciner och även se om jag kan lämna in gamla mediciner på samma plats.
Kan inte ta någon sömntablett ikväll heller så jag kommer nog vara smått speedad ett bra tag till. Vad ska man göra när man inte längre har något att rensa!?
 
En gammal bild på Minna i hennes favorittunnel.
 
Till top