Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

EM-final och lite annat

Permalink0
Matchen har börjat och mitt stackars hjärta slår hårt, tror det är två väldigt jämna lag som möts, men om jag måste vara ärlig tror jag Portugal vinner. Om jag skulle sätta pengar så hade jag gissat på att de vinner, men sen håller jag ju självklart alla tummar, fingrar och tår (och Minna håller alla tassar!) på att Sverige faktiskt kommer hem med bucklan!
Min pelarfläkt har nu fått börjat sin sommartjänstgöring kan man säga, att det skulle behöva väntas till i slutet utav juni är väl typiskt. Men nu har väl någon typ utav värme äntligen kommit, jag kallar det dock inte sommarvärme utan mer vårvärme. Ska vi ha sommarvärme behövs mer än 20 grader!
 
Tillvaron går väldigt segt och tankarna blir bara farligare och kommer närmare för varje dag. Hade viljat resa bort en helg, hade viljat resa bort utan att behöva tänka ekonomiskt. Saknar att packa en väska, saknar att få sitta i en buss med huvudet lutande mot fönstret, och låta musiken som strömmar in i öronen få mig att drömma mig bort och få vila från mina demoner.
 
Morgonen börjar bli lika jobbiga som kvällarna och nätterna, Minna brukar väcka mig i omgångar mellan 06.00 och 08.00, sedan ger hon upp när hon inser att matte inte går upp. Ligger vaken fram till klockan 12-13 bara försöker hitta en mening med att ta sig upp och göra sig iordning. Försöker känna efter om man till och med skulle kunnat jobba, och ibland kommer allt tanken, en positiv vind men sedan kommer också hopplösheten. Tänker att hade jag här haft det stödet och fått RÄTT vård hade jag kanske varit ute i någon typ utav arbete inom 6-12 månader. Den vården jag behöver är dyr, men jag kostar mycket mer för samhället genom att inte få rätt behandling.
 
Hade typ tappat bort Minna här ett tag, eller ja jag varken såg eller hörde henne så jag prasslade ett tag med ett papper och helt plötsligt poppade det upp ett face bakom en hög med överkast och sängkläder. Hon var inte så värst glad för den väckningen vill jag lova!!
 
MyOwnHiphop
Fyndade byxor och t-shirt på junkyard.se, kepsen, man fick dessutom dra av 10% extra
på all rea. Kepsen, hörlurarna och Adidas ryggsäcken hamnade inte i min kundkorg dock.
 

Lite gym i sommar

Permalink0
När du har aktivitetsersättning från Försäkringskassan antar jag att du egentligen ska vara i någon typ utav aktivitet på dagarna. Tror att när jag var på Living Room och arbetstränade så ingick det som aktivitet, men det måste inte vara ett jobb utan nästan vilken aktivitet som helst som gör något positivt och drar dig åt rätt håll (mot jobb alltså) kan de godkänna. Sedan finns det gränser, de godkänner ju inte semesterresor utomlands, fast det hade ju gett en väldigt positiv boost åt rätt håll!
Jag har fått ett träningskort nu och jag passade på att köra på både gym och jympa då prisskillnaden inte var så stor, och nu när det är så lite pass med jympa inomhus så kan jag dra dit och ställa mig på en maskin en stund. För tanken är i första hand att jag ska komma mig ut, våga vara bland folk, fast jag kommer ju välja när det är som minst folk. När folk sitter på stranden med sina polare eller familjen och liknande.
 
Har alltid varit negativt inställd till hur vården lägger upp behandlingen utav oss som har psykisk sjukdom. Vi ska sitta (alltid i grupp) och sticka, måla, snacka eller käka mat! Alltså det kanske finns en anledning till att vi har så ont i våra kroppar!? Vi ligger hemma apatiska mer än halva dagen, orkar röra oss till toaletten eller en soffa och blir sittandes eller liggandes resten utav dygnet.
Jag har väldigt dålig kondis, har väldigt svårt att komma igång med fysisk aktivitet och jag orkar inte hålla på med aktivitet en längre stund, MEN är inte det någonting man behöver få träna på då??
 
Har sagt till många gånger att jag inte vill vara med i någon sittandes grupp, jag vill att det händer något. Det kan vara en promenad, gå och simma (fast jag inte vill visa mig i bikini, psykisk träning!), bowla (hatar bowling men det är bättre än stickning), gå på gym, dansa afrikansk dans, innebandy, jympa (finns lätta softpass) och säkert mycket mer enklare aktiviteter. Jag har fått svaret att de människorna som går på sjukhuset inte orkar med fysisk aktivitet. Nej tro faaaan det (rent ut sagt!) det gör ju inte jag heller, därför behöver vi i små steg få träna på att röra på oss. Det behöver inte ens vara så att vi blir svettiga, bara får lite stimulans för kropp och själ.
Vet ni vad de föreslår då? Jo, yoga... Alltså jag tror jag blir galen, då stänger vi in oss i ett litet rum, SITTANDES ska vi lära oss att andas (det är någon speciell medicinsk yoga), jag får bara panik, sittandes och tänkandes på allt annat än yoga kan jag lova.
 
Funderar på att checka nattsuddet i stan ikväll, bara för att det ska hända något är i en väldigt rastlös period just nu. Det är ju synd att vården och försäkringskassan inte kunde passa på att försöka sätta in rehabiliterings åtgärder nu, hela våren har de väntat på att få ihop en tid att träffas en tid blev jag sjuk på och nästa blev min kontaktperson sjuk på, och nu tar de semester om två veckor och sedan har de inte tider föräns tidigast mitten utav augusti.
Har fått en ny sjuksköterska som jag ska ha samtalskontakt med i höst, men som jag känner nu så kommer det inte att bli så. Som jag brukar säga, den som lever får se!
 
Förstår inte hur folk kan se bra ut på bild efter (eller innan heller för den delen) ett träningspass?
Jag ser bara glåmig, fet och blek ut, eller är det det som kallas mänsklig? Min frukost/lunch en Solero glass och Cola Light.
 
Förra helgen följde jag med ut på sjön, frös arslet av mig men det var ju fint iallafall!
 
Svart och vitt håller i sig :-) Träffade en kompis som märkte att jag var ljusare i håret :-D.
 
Är smått beroende utav Frapinos jordgubb och vit choklad, i veckan var jag och Beccisen
på Espresso House och utnyttjade ett erbjudande där vi fick var sina "to-go-muggar"
med stora Frapinos för 50:-.
 

Slöar dag, dagen efter midsommar 2015

Permalink0
Vad är det första majoriteten av folket gör på morgonen, alltså innan man går upp och går på toaletten? Jo, man kollar sin mobil, jag är inget undantag. Man kollar nya poster på Instagram, alltid trevligt att vakna till en söt kattbild liksom! Man kollar Facebook, mest för att se nyheter Uddevalla Rescue typ och sedan även Aftonbladet, man vill ju inte missa stora händelser som händer i närheten eller ute i världen.
Igår såg dock min rutin annorlunda ut, en mindre avvikelse, jag kollade swefilmer först och vilket glädjeskutt det blev upp ur sängen, JOHAN FALK - Ur askan i elden, där låg den bara ett klick ifrån mig! Jag ÄLSKAR Johan Falk filmerna, har sett ALLA filmerna mer än tio gånger, om och om igen, jag kan replikerna så när som utantill. Sitter löjligt nog ibland till och med och säger dem tillsammans med skådespelarna.
 
Nu hade jag ju dock gjort ett glädjeskutt upp till midsommarafton vilket resulterade i att jag inte skulle få tid att se på denna underbara nya film under hela dagen. Men det gjorde inte så mycket, då hade jag något att se fram emot med ett nästan litet kärlekspirr i magen hela dagen lång.
Kände mig inte så pigg, tjock och plufsig var ju bara förnamnet, och då hade jag ändå inte ätit mycket under veckan som gått, på eftermiddagen fick jag svaret varför. Min kära mens kom på besök, alltså jag skämtar inte nu, men jag fick min mens förra året i Bulgarien (i typ 40 graders hetta, så upplevde jag det!), jag fick mens på min födelsedag, mensen kom som ett mysigt julbrev dagen innan julafton, den dök plötsligt upp dagen innan dansuppvisningen och nu då precis på självaste midsommar! Det är som om den VET att nu kan jag jävlas extra mycket, nu ska lilla Anna få gå upp 2 kilo och plufsa till sig för det gör jag på riktigt!
 
Nej, men mensen var ju väntat med tanke på mina magsmärtor, så jag var allt beredd när jag visste att jag skulle ha vitblommig klänning denna dag. Idag hade jag energi att ta en timmes power walk, i linne för det var så soligt och varmt ute, och avslutade min runda inne på Ica för att fylla på bindförådet och köpa Ben&Jerry glass, en Fanta och lite godis. Sket fullständigt i att det var en ung snygg kille som betjänade mig i kassan, log för mig själv och fantiserade om vad han nog tänkte: "Jaha här var det lingonveckan, och så här hanterar hon det". Haha, det är väl typiskt vad killar tänker när en tjej köper Ben&Jerry glass och bindor/tamponger!? Eller är det bara en fördom jag har? :-D
 
När jag kom hem bäddade jag ner mig i soffan, med några skedar glass (orkade förvånande nog inte mer!) och klickade igång Johan Falk filmen. Jag har abstinens och drömmer om de andra fyra filmerna!!!
Mår dock illa av de få godisbitarna jag fått i mig, det är som om jag inte har samma sug efter de rysliga stora mängderna utav socker som jag brukade kunna äta längre. Nu är jag istället sugen på min majskyckling som ligger och tinar på diskbänken. Funderar på om jag vågar göra iordning potatisgratängen också, kolhydrater...
 
Lite midsommarbilder på mig, Minna och Nisse som var med på ett hörn.
Ska försöka ha som tradition med blommor i håret, men det var svårt i år att matcha klänningen, inte många fejk-kransar som var i lila, det var mest rosa och gula. Denna kommer från Ur&Penn yay!
 
Att man är extra plufsig en dag stoppar mig inte från att köra på klänning!
 
Tonade håret på morgonen och blev asnöjd, och min ögonbrynspenna matchade perfekt
för en gångs skull!
 
Hade mutat Minnisen med en låååååång borstning som hon älskar för att sedan försöka
få ett kort där hon har blommor på sig, resultatet? Ja detta, under protest ska tilläggas!
 
Nisse ställde upp med blommor på huvudet, man kan alltid lita på den katten!
 
Sedan var Nisse helt slut, man kunde tro att han varit och dansat "Små grodorna"
runt midsommarstången så trött han såg ut :-).
 
Till top