Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

Livets gåta, tjejsnack med mig själv

Permalink0
Det går inte riktigt att gå och lägga sig i natt, har väl fått något dille på att stanna uppe så länge tills man stupar utav sig själv. Skulle kunna ta en sömntablett men mår illa och det blir svårt att svälja bara en endaste tablett. Har haft ont i nedre delen utav magen idag, ungefär som andra dagen man har mens, fast min inte har börjat än. Idag är sista dagen på juli månad och man får oavsett vad som händer detta dygnet räkna det som om mensen uteblev denna månaden, då man får räkna den till augusti månad. 
Man läser expressen om de 19 kvinnorna som berättar om sin dolda livmodersjukdom, och jag blir bara mer och mer hypokondrisk för varje rad jag läser om cystor, ärrbildningar och smärtor. Detta har nog tagit över mer än någonsin just nu känns det som. Det har ju alltid legat i bakhuvudet sedan jag var 19 år (shit det är tio år, ett decennium!) när jag insåg att jag inte kunde bli gravid. Mensen har ju gäckat mig sedan tidig tonår, men när man i 19-20 års ålder redan då förstår att någonting stämmer inte, och ingen lyssnar på ens oro ("för man är så ung") då är det något annat.
 
Sedan har det blivit mer och mer inte det primära problemet, det psykiska måendet har varit det jobbiga att handskas med, mens och att inte kunna bli gravid har liksom hamnat som ett problem i skymundan. Att överleva och ångest blev det viktigaste. MEN tänk om dessa två sakerna nu är som samma sak? Att min psykiska ohälsa hör ihop med vad det nu kan vara för fel "där nere" i magen. Det finns sjukdomar där symtomen är att man har fel hormonbalans, man blir extra hungrig och går upp i vikt och det resulterar sedan i deprissioner och liknande.
 
Ja, vad är vad? Jag orkar inte tänka djupare, och jag borde framförallt nog inte läsa mer just nu. Det kan nog vara bra att vara påläst inför läkarmötet, men det är mer än två veckor tills dess och det kanske räcker att man isåfall läser på dagen/dagarna precis innan.
 
Har faktiskt inte orkat tvätta av sminket riktigt, är rädd för att inte kunna andas utav det vattnet man kastar i ansiktet. Rengjorde lite lätt med eye remover bara. Borsta tänderna blir ett annat STORT projekt, om det nu ens blir gjort...., innan jag nu stupar som jag hoppas på. Prio ett varje kväll/natt är att få ur mina linser, allt annat är inte primärt för stunden.
 
Åt frukost (hör och häpna!!) på CoffeeRoomer idag.
 
Jag och mamma var inne på Himla Fint idag, min första Bukowski kanin (Clara) med vit tyllkjol och supermjuka öron! Sedan fick jag en liten parfym som kommer ifrån The Body Shop.
 

Yellow Lakers

Permalink0
I helgen testade jag och Becca Coca-cola på fyra olika vis. Det var ett blindtest för att se om vi kunde känna igen de olika smakerna. Jag gillar ju Coca-cola Light bäst då man får en bra cola smak men utan kalorier. Självklart hade jag vald orginalet om den inte hade varit så onyttig. Becca hade rätt att Life smakade inget vidare alls, och Zero är som Lighten men mindre smak utav cola tycker jag.
Av någon oförklarlig anledning prickade jag alla fyra rätt, jag som egentligen är en Fanta-tjej. Fast det ska erkännas Light och Zero är svårt att känna någon direkt skillnad på!
 
 
Minna har kommit ofta och väckt mig dessa "sommar"dagar, ibland är det inte bara mig hon måste väcka upp i sängen utan en annan sjusovare som inte vill bli väckt vid 06.00 tiden när han börjar jobba vid 10.00. Oftast brukar jag leda in Minna till min famn så hon inte stör vår vän, och där ligger vi ihoptryckta två pers och en mediumstor katt.
 
Just nu är verkligen sömntabletterna min räddning, utan dem hade jag inte somnat på många och långa timmar! Det är kaos att gå och lägga sig, sådan ångest. Försöker få bort tankarna med lätta komedier på tv eller datorn men just nu visas inte så mycket komedier sent på kvällarna/nätterna. Då blir det The Big Bang Theory och de hjälper mig alltid att få somna till slut iallafall.
 
 
Jag har de senaste dagarna bott i min gula och lila Lakers topp. Tog en storlek L men ibland undrar jag om jag skulle ha tagit XL bara för att få den riktiga mega baggy effekten liksom. Jaja skitsamma L blir nog bra ändå den är stor som ett hus.
 

 
 
 
Min kära, kära mens har inte uppenbarat sig för mig denna månaden... Nu är det förviso två dagar kvar så att man vet ju aldrig. Maten har inte gått så bra den senaste månaden och det kan ju då vara ett resultat utav det.
Har som vanligt ont långt nere i magen, på sidorna dagligen. Sedan springer jag på toa varannan timme vilket inte är likt mig mer än dagarna innan mens och nu har det varit så i drygt två veckor. Värst är det ju under natten, vakna stup i kvarten utav att det känns som blåsan ska spricka. Ska bli nice i augusti när de ska kolla upp närmare på sjukhuset.
 
Det jobbigaste är att ett hopp hela tiden tänds inom mig, att få bli gravid är ju min största önskan. Att veta att det kommer aldrig kunna ske, men när mensen försvinner om så bara för en månad och man vet att det liksom hade ju kunnat finnas en chans OM jag inte hade varit "trasig". Och hoppet är att något mirakel kan ha skett och jag väntar med spänning på att mensen INTE ska komma. Men det gör det alltid... så småningom...
 
 

Lördag 25:e Juli 2015

Permalink0
Skäms så mycket över detta fåniga jippo de har valt att kalla Uddevallakalaset i år, hela programmet är ett stort skämt. "Vi har valt att inte boka några kända artister för att slippa fylla och bråk på våra gator" sedan kommer det fram att egentligen hade inte kommunen RÅD att boka någon "riktig" artist". Okej, meddelar ni att vi inte faktiskt har råd att köra på något maffigt uppträdande i år så köper jag grejen. Men kom inte och påstå att vi, alltså folket i Uddevalla och våra turister är anledningen till att vi inte får någon bra och större artist! Att vi alla är bråkstakar och dricker oss redlösa varje festival. Jag menar hur har Trollhättan lyckats att få stora kända artister varje år, plus att de inte tar inträde och dessutom inte skyller på sin befolkning för att vara alkoholister!?
 
Dansen är en annan stor grej som faktiskt Trollhättan majoriteten utav åren lyckats att ha en uppvisning med. I år får vi endast den trista breakdancen i Uddevalla. Ja, okej man måste ju imponeras utav denna akrobatiska dans, men den är inte så underhållande att se på. Det är ju mest konster a la "circus soleil", jag vill ju ha mer en historia och känsla när jag ser dans. Nej i år tänkte jag inte gynna detta rockabilly jippo som det har blivit. 
 
Idag har jag varit på Ikea och slagits med alla semesterfirare som igår fick sin lön. Själv skulle jag endast ha några glas jag gått och tittat på ett tag nu och sedan blev det ett blått doftljus som ska matcha mina gardiner.
Minna älskade kartonglådan som jag tog hem glasen i och även omslagspappret, så hon är en lycklig katt!
 
Igår ringde jag lite akut till Bosse när jag skulle laga majskyckling i min ganska gamla ugn. Hade bara precis satt på värmen och det började komma vit rök inuti ugnen. Lite rök är jag medveten om att det bildas men nu tyckte jag att det var mer än vanligt. Snälla Bosse kom förbi då han antagligen vet hur stingslig (i brist på annat ord) och väldigt orolig över saker som kan börja brinna, jag är. Alltså det hade varit en sak om det endast var mina egna grejer jag råkade förstöra men är så livrädd för att råka bränna ner och förstöra för en granne, OCH att sedan polisen ska komma och beskriva mig som vårdslös.
Han hjälpte mig rengöra lite extra, men sedan gick det allt bra ändå. Han hade med sig skaldjur och kanelbullar (hemmabakade och glutenfria of course, bullarna alltså!) som jag kunde festa på hela kvällen.
 
Liten bildbomb:
Var på Tanum shoppingcenter i veckan och testade dessa tomboy jeansshorts på Cubus.
 
Åt frozen yogurt för andra gången i mitt liv. Jordgubbs yougurt, kiwibitar, rosa strössel, kolaflarn och lite Nutella *mums*.
 
Var på Lindex och provade värsta 70-tals outfiten!
 
När Minna kom hem ifrån sitt weekendhotell valde hon ändå att sova några nätter i transportburen.
 
 
Jeansshortsen från Cubus och baskettopparna hittade jag asbilligt på Terranova som ligger i Tanum
*me like so very much*.
 
Lyx igår, dock öppnade jag inte Black Tower vinet utan ville bara få en snygg bild med det, men det blev cider light!
 
Minna och jag myste lite i morses.
 
Ett utav mina nya glas, de är i serien "Ivrig" och jag valde den större modellen.
 
Minna vilar efter att ha lekt med sin nya låda.
 
Till top