Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

Choklad och jordgubbar kan aldrig gå fel

Permalink1
Marabou Japp choklad och jordgubbar blir det till Mellon. Alltså jag hade problem att ta mig upp, och då hade ändå Minna hållt mig sysselsatt med att behöva hoppa upp och ner i sängen mellan fyra och sju på morgonkvisten, då hon hoppade upp på mitt sminkbord och försöka äta upp mina rosor, folk snackar om att småbarn är jobbiga då har de inte haft en enveten katt som vägrar lära sig!! Men jag hade sådan träningsvärk på baksidan låren och vänster skinka (hade visat mina elever alldeles för mycket på höger och haft vänster som ståben, not so good!) efter i torsdags, även mellan skuldrorna.
 
Idag stod larmet på 08.00, för att vara redo och klar ute på Källdal, taggad inför en danslektion med Dancehall. Jäklar vad benstyrka de körde! Jag träffade en annan danslärare på bussen och det kändes riktigt skönt att ha en kompis som är på samma nivå. Bara för att man har dansat mycket och länge betyder det inte att man automatisk behärskar alla dansstilar enkelt. Man har bara hjälp av att man har takt och rytm men annars är det som att börja om helt från början vill jag lova.
Sex stycken ställde sig genast på en och samma rad längst bort, och så var det jag och den andra dansläraren som fick ställa oss på en egen ensamrad längre fram. Då hade vi ändå skämtat om att ställa oss längst bak bara för att hänga på så gott vi kunde.
 
Vi skulle dessutom presentera oss för varandra, "ja jag heter ..... och är 17 år", "jag heter .... är 20 år, har dansat lite" och två " 23 år är jag och MAMMA!" När vi så småningom kommer till mig hade jag suttit länge och funderat på min ålder, ska man säga 28 bast eller skulle folk börja undrar "vad gör den tanten här!?".
Jag sa att åldern kanske jag inte behöver berätta "hehe" ja jo 20 + är man ju... Tänk att vara 28 år och tant redan :-O.
 
Måns med kvällens sista bidrag nu!
 
Livsnödvändigt på danslektion, bra och helst snygga sneakers, en cool vattenflaska (Paul Pava) och en frukt, godast en banan!
 
Rosorna som Minnisen tydligen tyckte såg så fina ut att hon ville käka på dem!
 
VÄRLDENS sötaste!
 

Klockan mitt i natten

Permalink0
Om huvudet mitt inte hade suttit fast på kroppen hade jag åtta av tio gånger glömt det! Kom på tio minuter i midnatt att jag inte tagit min nattmedicin och att det nu kommer att bli ett helvete att somna. Det senaste har jag tagit en lite tidigare på kvällen och sedan den andra cirka en-två timmar efter och jag brukar däcka på bara den medicinen. Tar jag bara en får jag ingen respons men tar jag båda två blir jag helt väck men min andning blir häftig och jag kämpar för att andas normalt. Tog upp detta med just den här medicinen, att jag får obehagliga ryckningar och även häftig andning, med min läkare men han bara ryckte på axlarna och bytte ämne.
Nu tar jag den för att jag är desperat och vill få somnat innan klockan 04.00 på nätterna.
 
Idag har jag fått betalt räkningar, usch! Sedan har Minnisen fått bli kammad rejält och säkert blivit av med halva sin päls, något som dock inte syns. En exotic är tydligen värre än en långhårig perser när det gäller att fälla, de har så mycket tjockare päls. När jag sitter i badet och Minna kommer nyfiket och ska kolla läget och matte skvätter skämtsamt lite vatten på henne märker hon ingenting, vattnet går inte igenom hennes päls i första taget.
 
Imorgon är det dans återigen, tror jag har det på det lugna, men som jag sagt tidigare att när jag känner mig cool lugn innan så brukar jag vara som veligast under lektionen. Nervositet ska ju vara bra inför att man ska prestera och nervositet får jag genom att jag tänker såhär så på något sätt går det väl då ihop!
På lördag är jag uppskriven på Dancehall och det blir tre timmar dans då jag ska gå både nybörjare och fortsättning/avancerad för att testa vilken grupp som passar bäst. Just nu vill jag gå något som hellre är för lätt än något som är en utmaning. Fast jag är nog mest rädd för att inte ha konditionen, styrka och smidighet finns en grund inom mig men just konditionen är det nog fattigare med. Men men vi får väl se och utvärdera på lördag.
 
Nu har Minnisen lyckats somna och jag är inte ett dugg trött, så himla typiskt!!
 
MyOwnFebruari
Lite saker jag använt flitigt nu i februari (inte nödvändigtvis köpt allt denna månad!).
Basketklänningarna kommer ifrån Rut & Circle (eller Sally & Circle) har använt mitt marinblåa nästan dagligen.
Läpp-pennan från IsaDora fick jag tips om via en blogg, den är transparent och ska hålla läppstift på plats, har fungerat super!
Tvålpumpen och fatet är ifrån Hemtex och pryder mitt handfat snyggt i rosa.
Batiste torrshampoo har alltid varit bra, denna nya som heter "Eden" luktar gudomligt!
Vitamin E sprayen från The Body Shop har jag ju rekommenderat tidigare, ljuvligt!
Imorgon är det dags att tvätta håret igen och shampo och balsam från Maria Nila är det bästa just nu.
Min ryggsäck har visat sig mycket användbar i min vardag och mina vita Nikeskor är supersköna när jag dansar!
 

One and two

Permalink2
Idag har jag lyckats med två saker som jag tycker är extremt obehagliga, det ena är att ringa och fått förnyat mina medicinrecept, tycker det är på tiden att få sova, fast det lär väl dröja några dagar innan det finns att ta ut. Det andra är att ta tag i räkningarna, idag gjorde jag en budget, fick ner verkligheten på papper och även om det inte ser så roligt ut så såg det så mycket värre ut i mitt huvud. Jag kan få för mig att det saknas massa tusenlappar, iallafall vid en csn månad. Nu kom även en räkning från sjukhuset som vanligt vid fel månad...
 
Vart ute vid danssalen, dansade igenom mina lektioner, stretchade och städade lokalen.
Vaknade två timmar innan mitt alarm skulle väckt mig, gick inte att somna om, Minna kom och pratade en del så satte igång tvn kollade på lite serier innan jag hoppade in i duschen. Testar ett nytt shampoo fast i samma serie som det jag fick i julklapp. Detta heter "volume" något jag aldrig testat förut då mitt hår alltid haft en naturlig volym i massor. Men jag har problem med min hårbotten, att efter en halv dag så blir den fet, spelar ingen roll vilken årstid heller. Så nu testar jag denna volume och fick rådet att om längderna blev för "flygiga" så kunde jag köra på inpackningen från den tidigare i samma serie "soft".
Har använt "volume" två gånger nu och tycker det fungerar bra, plus att denna luktar ännu godare än "soften" gjorde!
 
Har en massa saker jag borde ta tag i här hemma, städning och tvätta men det blir inte idag och min kära granne bokar upp varje tisdag i tvättstugan (har gjort det i månader!) så imorgon blir det nog inte heller. 
 
Igår hade vi solsken och 15 plusgrader och jag passade på att köra på vitt med fint
blommönster på, tror linnet kom ifrån Cubus.
 
Stretcha är alltid bra!
 
Till top