Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

23:e December 20015

Permalink0
När mitt alarm ringde klockan 06.45 blev jag väckt med ett ryck mitt i en dröm och jag var så arg för att bli väckt på helt fel ställe! Var arg en bra stund innan jag kunde förstå varför jag satt klockan så tidigt och vad det var för dag. Jag insåg det var onsdag, dan före julafton och jag hade bokat tvättstugan. Sedan dess har jag varit igång i 180 hela dagen. Jo jag satt när jag sminkade mig, åkte buss senare på dagen och åt middag, annars har det varit saker konstant.
Det blev två mindre tvättar, mest underkläder och sockar så jag var klar redan vid 11 tiden. Då hade jag även hunnit gått ut med både "vanliga" sopor och sådana man är tvungen att sortera. Diskat och almänt plockat och städat.
 
Lite senare vid lunchtid hade jag gjort mig iordning för att panta burkar och flaskor, fick ihop totalt 45 kronor. Gick till stan men kände att det var lite för tråkigt med affärer så hoppade på en buss och tog mig till Torp. Mycket bilar på parkeringsplatserna men helt okej folkmängd inne på själva köpcentrumet.
Hade inte så många ärenden, skulle ha svart, blankt paketsnöre, hittade det inne på COOP. Annars har jag varit klar med julklappar relativt tidigt och hållt mig ifrån att köpa extra klappar. Så jag gick runt mest och kollade för mig själv. Köpte en snökula med lite renar på Nille för halva priset, den är helvit så jag tänkte att den faktiskt kan stå framme året om, speciellt nu när jag får större lägenhet.
 
När jag kom tillbaka till stan blev det en snabbis på systemet och sedan hem. Lagade god lax med ris och toppade med ett ägg. Och det bästa av allt jag höll mig till en portions size, EN laxbit och en halv påse (boil-in-bag påse alltså) ris, och endast äggvitan. När jag såg kortet jag tog såg jag även att det var mycket sallad för att vara mig, så det är jag extra nöjd med idag.
Sedan var det bara att ta på sig igen för att gå till stan och få min julskinka som jag fått utav min mamma. Den står griljerad och svalnar i mitt kök nu. Den är utan senap och glutenfritt ströbröd, of course!
 
Fikade med mamma och en utav hennes kompisar och sedan var klockan redan 17.30 drygt och jag skulle in på Kicks för att köpa ett rött nagellack (jag har ju faktiskt naglar kvar!!) inför imorgon. Där träffade jag Becca och jag följde med henne en stund när hon julhandlade i sista minuten.
När klcoakn var nästan sju fick jag skynda mig till Tempo för att köpa tekakor, chips och julmust bland annat. Hann iallafall slänga in skinkan, diska och plocka ihop mitt mys innan BingoLotto började 19.30.
 
Nu är jag så trött, så trött, jag har hållt på i 180 i tre dagar nu och det är som om jag är inne i något speedat tillstånd när jag kan hålla på från tidig morgon till sen kväll utan längre stopp. Får väl se om man får betala för det i mellandagarna eller tidigare till och med??
Tänkte hoppa in och tvätta håret i nyhetspausen, försöka fläta håret, prova ut om jag ska ha en röd klänning eller om det blir en svart kjol och en röd tröja och innan midnatt hade jag viljat hunnit fila och måla naglarna. Egentligen hade jag behövt vika och lägga in tvätt men det kan bli så att jag får stryka det från dagen "to do" list, precis som dammsugningen redan blivit struken.
Dags att ta ut linserna!
 
Hittade mina hundtofflor som Minna kollar väldigt förundrat på. De är mycket äldre än vad hon är, men jag älskar att gå runt barfota så länge det inte är för kallt därför har de inte varit framme.
 
Selfie i hissen på vägen ner till tvätten. Jag tog ut mina två inbakadeflätor efter två dygn och vad jag saknar att ha stort lockigt hår!
 
Snyggare bakgrund i ett provrum på Torp.
 
 
 
 
Med ett specialfilter.
 
 
Idag lagade jag ännu en god middag, börjar förstå varför jag hade VG i hemkunskap :-P.
Lax, ris med min nya upptäckt ägg till!
 
Nu sitter jag och ser på Uppesittarkvällen, och det är mys med lantchips, melon, Plopp och riktig julmust (inte light alltså). Ska se om jag orkar fixa naglarna mellan spelen.
 
Till top