Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

23:e December 20015

Permalink0
När mitt alarm ringde klockan 06.45 blev jag väckt med ett ryck mitt i en dröm och jag var så arg för att bli väckt på helt fel ställe! Var arg en bra stund innan jag kunde förstå varför jag satt klockan så tidigt och vad det var för dag. Jag insåg det var onsdag, dan före julafton och jag hade bokat tvättstugan. Sedan dess har jag varit igång i 180 hela dagen. Jo jag satt när jag sminkade mig, åkte buss senare på dagen och åt middag, annars har det varit saker konstant.
Det blev två mindre tvättar, mest underkläder och sockar så jag var klar redan vid 11 tiden. Då hade jag även hunnit gått ut med både "vanliga" sopor och sådana man är tvungen att sortera. Diskat och almänt plockat och städat.
 
Lite senare vid lunchtid hade jag gjort mig iordning för att panta burkar och flaskor, fick ihop totalt 45 kronor. Gick till stan men kände att det var lite för tråkigt med affärer så hoppade på en buss och tog mig till Torp. Mycket bilar på parkeringsplatserna men helt okej folkmängd inne på själva köpcentrumet.
Hade inte så många ärenden, skulle ha svart, blankt paketsnöre, hittade det inne på COOP. Annars har jag varit klar med julklappar relativt tidigt och hållt mig ifrån att köpa extra klappar. Så jag gick runt mest och kollade för mig själv. Köpte en snökula med lite renar på Nille för halva priset, den är helvit så jag tänkte att den faktiskt kan stå framme året om, speciellt nu när jag får större lägenhet.
 
När jag kom tillbaka till stan blev det en snabbis på systemet och sedan hem. Lagade god lax med ris och toppade med ett ägg. Och det bästa av allt jag höll mig till en portions size, EN laxbit och en halv påse (boil-in-bag påse alltså) ris, och endast äggvitan. När jag såg kortet jag tog såg jag även att det var mycket sallad för att vara mig, så det är jag extra nöjd med idag.
Sedan var det bara att ta på sig igen för att gå till stan och få min julskinka som jag fått utav min mamma. Den står griljerad och svalnar i mitt kök nu. Den är utan senap och glutenfritt ströbröd, of course!
 
Fikade med mamma och en utav hennes kompisar och sedan var klockan redan 17.30 drygt och jag skulle in på Kicks för att köpa ett rött nagellack (jag har ju faktiskt naglar kvar!!) inför imorgon. Där träffade jag Becca och jag följde med henne en stund när hon julhandlade i sista minuten.
När klcoakn var nästan sju fick jag skynda mig till Tempo för att köpa tekakor, chips och julmust bland annat. Hann iallafall slänga in skinkan, diska och plocka ihop mitt mys innan BingoLotto började 19.30.
 
Nu är jag så trött, så trött, jag har hållt på i 180 i tre dagar nu och det är som om jag är inne i något speedat tillstånd när jag kan hålla på från tidig morgon till sen kväll utan längre stopp. Får väl se om man får betala för det i mellandagarna eller tidigare till och med??
Tänkte hoppa in och tvätta håret i nyhetspausen, försöka fläta håret, prova ut om jag ska ha en röd klänning eller om det blir en svart kjol och en röd tröja och innan midnatt hade jag viljat hunnit fila och måla naglarna. Egentligen hade jag behövt vika och lägga in tvätt men det kan bli så att jag får stryka det från dagen "to do" list, precis som dammsugningen redan blivit struken.
Dags att ta ut linserna!
 
Hittade mina hundtofflor som Minna kollar väldigt förundrat på. De är mycket äldre än vad hon är, men jag älskar att gå runt barfota så länge det inte är för kallt därför har de inte varit framme.
 
Selfie i hissen på vägen ner till tvätten. Jag tog ut mina två inbakadeflätor efter två dygn och vad jag saknar att ha stort lockigt hår!
 
Snyggare bakgrund i ett provrum på Torp.
 
 
 
 
Med ett specialfilter.
 
 
Idag lagade jag ännu en god middag, börjar förstå varför jag hade VG i hemkunskap :-P.
Lax, ris med min nya upptäckt ägg till!
 
Nu sitter jag och ser på Uppesittarkvällen, och det är mys med lantchips, melon, Plopp och riktig julmust (inte light alltså). Ska se om jag orkar fixa naglarna mellan spelen.
 

Mat mat mat i denna bloggen, nej ni har inte kommit fel...

Permalink0
himla stressad jag var i morses, tanken var att äta rostade mackor med ägg men inte hann man med det inte! Det fick bli två tunna knäckemackor med ett ägg på istället.
Varit på stege1 och fick fixa frukosten där också, avancerande saker som sill, gröt och massa juliga saker.
Det var stress, stress från det att alarmet ringde. Att hinna med att tvätta håret, hitta röda kläder, sminka lite extra och ordna gårdagens frisyr med två inbakadeflätor.
 
Sedan har det gått i ett, jag tog en längre promenad hem än vad jag behöver men stannade inte till i stan. Kom hem och började laga mat. Det blev majskyckling, champinjoner, böngroddar, fiberpasta i massa färg och sedan toppade jag det med små tomater. Det var så himla gott!!
Sedan blev det en promenad på en timme, jag fick värsta blodsockerfallet efter cirka halva vägen. Benen var som spagetti och hjärtat slog så hårt. Ställe mig på Stranpromenaden och bara stod stilla en stund innan jag kunde fortsätta.
 
Hemma testade jag en ny nötbars Pumpafrö och Honung den gick att äta, fast jag åt Quinoa och Hallon igår och den var ännu godare. Avslutade dagen med att göra en stor fruktsallad med äpple, banan, apelsin och kiwi.
 
Imorgon är det tvättdag, jag hoppas kunna köra två tvättar samtidigt så blir jag klar snabbt. Har en del ärenden som jag vill få gjort inte allt för sent på dagen imorgon...
Det är dags att gå och lägga sig, jag har slagit in alla julklappar nu, så att jag imrogon kan kocentrera mig på julskinkan och uppesittarkvällen!
Någon som gillar att tvätta får gärna höra av er!!!
 
Från Friggs Glutenfria!
 
Mums!!!
 
 

20:e December 2015

Permalink1
Jag orkar inte skriva så mycket, men jag hade lite bilder ifrån helgen som jag ville lägga ut så några rader kanske man kan få ner.
Idag har jag endast legat i mörker och halva dagen har jag suttit och kollat på en youtuber. Har haft ångest och även lite smått katastroftankar. Antagligen därför man bara försöker koncentrera sig på något annat, gå in i en annan värld, någon annans värld helt enkelt.
Har varit hungrig på kött som jag alltid är efter en dag som lördag när jag äter mycket godis. Jag har inget direkt hemma allt är isåfall fryst och jag orkar inte ta upp och vänta för att sedan också tillaga. Har ätit riskakor med cheddarsmak och ost på, sedan kom jag på att jag hade två apelsiner som var väldigt söta och goda.
 
Började med en medicinering två dagar men sedan har det varit två dagar då jag inte tagit den då jag har druckit alkohol, och ikväll vet jag inte. Mina såkallade katastroftankar ställer till det att jag inte riktigt ser värdet i att ta medicin. Jag ser risker med att gå upp i vikt och en tom plånbok då den kostar väldigt mycket i månaden. Dessutom tror jag ju inte på skiten! Jag sa mest okej för att min läkare och samtalskontakt skulle (ursäkta men...) hålla käften.
 
mycket som far runt i mitt huvud och jag märker att om jag hade haft samtalskontakt en, eller ännu bättre två gånger i veckan, istället för som nu en gång varannan (om jag har tur) vecka så hade mycket kunnat komma ur mitt huvud och bli sagt för att jag sedan ska kunna släppa en del.
Jag är inne i en sådan period då jag inte riktigt kan skriva av mig, som säkert märks även här. Sedan är det ju alltid bättre när man har en person som lyssnar, en person som ställer relevanta frågor och som kanske håller en kvar på jorden.
 
Det blev några rader iallafall, jag vet inte hur jag ska kunna gå och lägga mig. Mår illa, är trött men inte sömnig, hungrig, sugen, ångest och bara allmänt pessimistisk.
 
Glitter hade 30% på allt och jag hade bonuskort där och för det kunde jag få två armband och ett par örhängen. Sedan hade jag både bonuspengar och presentkort på TheBodyShop och jag hittade ett läppstift och en läppenna.
 
Två armband ifrån Glitter.
 
Matchande örhängen till mina armband också från Glitter.
 
Fick en julig blomma som jag fått. Diggar tomteflickans flätor!
 
Iphone5 fodral, köpte jag för halva priset på Hemmakväll 40:-.
 
Läppstiftet och även läppennan som är på bilden högst upp ifrån TheBodyhop.
 
 
 
 
 
 
 
Till top