Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

1:a Augusti 2015

Permalink0
Problem med att sova igår resulterade i att jag skrev till A som kom och sov över hela natten. Har upptäckt att jag nog inte är någon rolig person att sova tillsammans med i en 120 centimeter bred säng, jag vrider mig värre än en tvättmaskin går runt.
Men det är mysig på morgonen att vakna och gosa in sig i någon annans armar, så länge det inte är varmt som i en bastu. Sedan skulle han iväg och jobba som vanligt :-( och jag och lilla Minnisen blev lämnade ensamna.
Tog mig en dusch och fick tvättat håret vilket verkligen behövdes, det är slitet nu och någon klippning blir det inte förän tidigast 18e september. Man får tvätta det måttligt och olja in det så gott det går så länge.
 
När jag äntligen fått bestämt mig vad jag kunde tänka mig att ha på mig samlade jag ihop mina pantflaskor och burkar och med två stora plastpåsar tog jag mig iväg i blåsten. Väl inne på min närmaste matbutik Tempo visar det sig att maskinen är trasig och jag får snällt och skämmigt ta mig till Willys istället. Ja jag tycker det är pinsamt att gå och panta burkar, vet inte hundra varför. Gammal fördom att behöver man panta flaskor och burkar är det lika med fattig. Samtidigt som de flesta hushåll köper ju drickor och samlar på sig högar med flaskor, och drickor är ju inte billigt så just det borde ju symbolisera rikedom. Fast det är fasen inte många som GÅR hela vägen med sina kassar med flaskor, majoriteten kör ju bil och på så sätt syns det väl inte lika mycket när rikemansfolket pantar.
 
Jaja, fick ihop 47 kronor, varav 7 kronor fick killen som satt utanför och 40 kronor använde jag för att köpa macarones på torget. Idag hade nog matmarknaden sin bästa dag för alla andra dagar har det regnat hela dagar, och det var väl lite min plan att just idag skulle jag gå dit när solen höll sig framme. Tycker inte att matmarknaden är så mycket för mig, hatar mat rent allmänt så hade det inte varit för att jag visste att jag skulle ha macarones så skulle jag inte gått dit. Det fanns fler än ett franskt "kök" så det var lite att leta innan jag hittade rätt, han var jättetrevlig som jag handlade utav och det var "bonjour" och "madame" för hela slanten. 
Nu tror jag inte att dessa macarones faktiskt var glutenfria, då det endast stod egg, laktos och någonting mer typ soya eller liknande. Men jag sket i det denna gång. Annars har jag faktiskt blivit mycket mer duktig på att inte köpa och äta produkter med gluten i. Var många år då jag inte brydde mig alls, och egentligen bryr jag mig inte nu heller om jag skulle få cancer, jag är inte rädd för cancer. Eller jo om den INTE är dödlig utan bara ger mig smärta då hade jag varit rädd, finns det sådan cancer som man aldrig kan dö utav?
 
när jag var på stan mådde jag så illa att lördagsgodis inte fanns på tapeten, tänkte att det är bara bra om jag tar en extra promenad senare om jag skulle bli sugen. Och självklart blev jag nu senare sugen och det blev en promenad till Hemmakväll.
Nu mår jag illa efter allt socker, bara ätit socker idag, var längesedan jag lagade mat själv här hemma.
Känner att mitt mående inte är på topp rent allmänt, vill bara bort.
 
Minna sittandes på datorn som vanligt.
 
 
 
Strawberry, chocolate, coconut, lemon, vanilla och rose.
 
Jag tycker dessa macarones var så mycket godare än de jag testat här i Sverige, MEN de jag ätit här i Sverige har varit glutenfria så dessa småkakor kanske inte passar att göra glutenfria??
 
 
Till top