Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

Det går åt rätt håll

Permalink0
Det här med tålamod har nog aldrig varit min starka sida. Nu har man varit liggandes i två dagar och tre dagar innan det har man bara tagit det lugnt. Men det är ingen semester att vara sjuk, fruktansvärt tråkigt och jobbigt bara.
Imorses när jag vaknade märkte jag att jag ändå andades genom näsan, och inte vaknade jag i en pöl utav mitt egna saliv heller. Fast man fortfarande är ganska snorig och hostig så känner jag mig bra piggare i knoppen, det går för första gången åt rätt håll. Nu till tålamodet då, hur ska man orka att ta det megalugnt ett helt dygn till!? Att se på Rederiet avsnitt efter avsnitt börjar gå mig på nerverna. Man vill inget hellre än att ta en powerwalk eller ta sig till Friskis, men nej dit ska man när man är som namnet säger "friskis".
 
något sätt lyckades jag slå numret till min kontaktperson på sjukhuset igår och med hes röst tala in ett snabbt meddelande på hennes telefonsvarare. HATAR telefonsvarare och har mer än en anledning till varför jag oftast inte talar in meddelanden på dessa. Vi lever i modern tid man borde kunna smsa alla!
Dock vet jag inte om jag någonsin kommer att göra om detta, det resulterade i att mobila teamet ringde ner mig hela kvällen och stod utanför min dörr och ringde på två gånger, varav ena gången efter klockan 22.
Alltså jag vill inte prata och öppna dörren var det inte tal om, jag i nattlinne otvättad och ovårdad, ser ut som ett fruktansvärt monster när jag blir förkyld, och hostar fram varje stavelse.
Alltså de hade ingen rätt att ringa på, jag ringde och sa att jag inte kom på mötet då jag blivit sjuk, då kan hon inte skriva uppdrag till mobila. Jag behövde väl inte deras hjälp, med vad då snyta mig!?? De ska kopplas in när man behöver extra stöd inom det psykiska. När jag för några veckor sedan skickades hem i väldigt osäkert skick psykiskt då var det inte tal om extra hjälp, när det kanske skulle mer behövds. Men nu när jag har en förkylning då skickar de det tunga artilleriet. Blir så trött bara, sista gången de ringde och jag satte på ljudet igen på mobilen för jag tänkte att så här sent kan de inte ringa, var 00.38.
 
Minna gillar när jag flyttar mig till soffan, hon vill ha hela sängen för sig själv. Tokfian har till och med stoppat ner hela facet i min breda kopp med nyponsoppa och druckit.
Ja en isglass till matte och nyponsoppa till Minnisen som frukost är väl inte fy skam.
Dansens dag idag, bara påminner om det!
Får se om jag framåt eftermiddagen kanske tar mig en kort promenad ut får känna av läget!
 
Minna får stå modell på bilderna medans matte ser ut som ett troll!
 
Vårskor från Skopunkten.
 

Lite mer baskilusker

Permalink0
Alltså dessa senaste sju dagar har ju varit helt sjukligt, bokstavligt talat! Hade tänkt ta mig upp för ett förmiddagspass på Friskis idag, men redan igår kväll när jag skulle lägga mig kände jag hur hals och bihållor börjar slå igen med smärta och snor!!
Hoppas verkligen detta bara är en såndär "en-dagars-sjukdom" för jag har inte tiiiiiid... Imorgon måste jag till Dancehall om jag ska kunna fortsätta och på söndagen är det en grej i Trollhättan jag bör vara med på inför uppvisningen.
 
En banan och en huvudvärkstablett är intagen som frukost, och planen blir väl att ändå försöka ta sig ut på en mindre promenad senare, kanske inhandla lite extra vitaminer.
Tror nog ändå jag gjorde rätt i att inte ta ett superpass och minns så väl den gången jag chansade, jag mådde ungefär som jag gör idag men gick ändå på ett medelpass och blev så fruktansvärt förskyld så himla snabbt efteråt. Det var som om jag fick världens förkylning på en gång jag kom ut från Friskis den gången.
Nej den gången lärde jag mig en läxa, för det tog dubbelt så lång tid att komma tillbaka, det är inte värt det.
Struntar i allt dåligt samvete att det var längesedan sist och nu måste jag gå för att utnyttja mitt kort! Risken är stor att man inte kan gå dit på upp till TVÅ veckor, plus att dansen kan bli lidande. Då kan man snacka om att inte utnyttja sitt gymkort och dåligt samvete.
 
Hoppas det blir lite varmt idag, behöver inte vara en massa sol då jag inte tror mina ögon klarar det (fast det finns ju solisar!) men så vi slipper kyla och massa blåst för då kommer snoret att flyga irriterande :-P.
 
Min svart/vita period har avtagit något men diggar det fortfarande starkt!

Jag kan bara inte få nog av att ligga och titta på denna sötnos 24/7!
 

22 April 2015

Permalink0
Madrid derbyt ska snart börja, och jag sitter med förhoppningar om att få se mycket utav Casillas men på ett annat sett inte för det betyder ju att motståndaren är starkare och hänger vid fel mål!
De senaste dagarna har bestått i sjukdom kan man väl säga och obalans. Låg nästan två dygn på Näl i helgen, var så himla konstiga konversationer mellan de andra patienterna där de snackades om bajs, avföring i alla former, allt ifrån konsistens till hur ofta man gått. Första dygnet var jag inte vid medvetande utan det var andra dygnet jag trött låg på en avdelning som jag trodde typ var MAVA, men när jag senare blev utskriven insåg jag att det var mag och tarm avdelningen. Ingen aning om hur jag hamnat just där, om jag haft problem med min egna mage eller om det bara varit överbeläggning överallt annars, vem vet.
 
Måndagen bestod mest i att försöka komma tillbaka här hemma, kom hem till en överlycklig Minnis. Att försöka landa i vart man just för stunden befann sig, vart tar jag mig härifrån, orkar man fortsätta framåt? MÅSTE jag fortsätta framåt?
Tisdagen började jag strax innan klockan sex på morgonen med att jag öppnade mina trötta ögonlock med världens värsta huvudvärk. Men hur ont det än gjorde, och hur trött jag än var så gick det inte att somna om. Hela min vänstra hjärnhalva trodde jag skulle explodera, ibland önskade jag att de gjorde det också så jag blev av med smärtan. Och sedan ett ihållande illamående som gjorde att man bara låg och frossade. Min fobi för att spy satte stopp för alla försök att det skulle komma något, man låg och bara svalde.
 
Låg cirka sex timmar innan det började släppa, hade varit och grävt fram Eeze och fått i mig två doser, och efter det kunde jag iallafall sitta upp i sängen. Huvudvärken satt i hela dagen men på eftermiddagen blev den hanterbar. Säger bara fuck MIGRÄN!
Idag har jag varit och gjort lite ärenden på stan, hämtat blanketter, lämnat in lite musiklistor och musik på kontoret. Har till och med handlat mat och lagat nu lite senare på kvällen, det händer inte ofta nu för tiden.
 
Började dagen med att tona håret.
 
Minna brukar slappa bredvid mig i soffan!
 
Hittade en fin lång klänning på Livingroom (från Rut&Circle) och ett matchande
halsband från SnöOfSweden på rean. De matchade så bra ihop med min Body Sorbet!
 
Till top