Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

"Zoooooom, dung"

Permalink0
Två megastora flugor har tagit sig in och de låter väldigt mycket om dem "zoooooooooom, dung, zooooooooom, dung" om och om igen, det där "dung" är när de slår i väggen! Minna har inte brytt sig så värst mycket, hon har sin taktik och låter dem surra där uppe i taket där hon vet att hon inte kan få tag på dem tills flugorna inte längre orkar och börjar flyga på lägre höjder. Då blir det fart på Minnisen vill jag lova, då har flugorna inte en chans längre!
 
Varit och jobbat och sedan varit och fått fixat mina naglar lite utav min chefs moster som håller på att utbilda sig. Det var lyx, gratis men hon rekommenderade en balsam för torra nagelband som man även kunde använda på läpparna. Den var inte så dyr och den ska tydligen vara dryg så jag tänkte okej då, man får prova. Dessutom ingår massage utav underarmar och händer i behandlingen och jag höll på att somna vad skönt det var.
 
Om nästan exakt en månad är det planerat att åka till Linkan igen, brukar ju bli två gånger om året nu för tiden. Hotellet är bokat men bussresan måste jag vänta lite med tills jag får pengar. Det är i slutet utav lov veckan jag åker, det är enda helgen (billigast att bo på hotell på helgen) som jag kan åka eftersom jag annars har kurserna på söndagarna.
Det gick bra med uppträdandet igår på Trolldagar, fast det var lite folk som rörde sig i stan, alla hade varit ute på lördagen istället. Men ungdomarna var nöjda tror jag och de fick uppträda två gånger på en riktig scen.
 
Imorgon är det tvättdag och förhoppningsvis även en sovmorgon *finally*!
 
 
 

En släng utav bdd och Tjejlördag

Permalink0
När man innan man ska prestera någonting har känslan utav total kontroll och lugn i kroppen, så är det någonting som kvällen innan kommer att blossa upp trefalt!
Det är uppträdande på Trolldagar i Trollhättan i morgon och sedan ut till Källdal (Uddevalla) för två klasser. Det är en del planerande, iallafall för mig, och jag har gjort mina A och B planer, och känt mig redo länge nu. Men nu ikväll kommer det smygandes, jag vet inte om orken är med mig för en hel dag...
 
Att gå upp tidigt och få in mig i duschen för håret behöver tvättas, sedan ställa sig framför garderoben och motvilligt försöka klä på denna tjocka kropp, bara där blir jag redan nu illamående! Det är sådan ångest att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag ska lyckas bestämma mig för inte EN outfit utan TVÅ och speciellt den andra outfiten ska jag lyckas vara nöjd med en hel dag, utan chans att komma hem och byta. Och nej, det är inte fel på mina kläder som prydligt ligger eller hänger i garderoben utan det är ju bara så fel på mig! Både fysiskt utseendemässigt och inne i min hjärna. För att, och detta är anledningen till att jag aldrig kan hänga fram kläder dagen innan, jag kan välja/hitta en outfit och stå framför spegeln, ser fortfarande tjock ut men ändå såpass acceptabelt att jag kan tänka mig gå ut i det. Sedan kan jag gå från spegeln, borsta håret eller käka frukost (när jag fortfarande gjorde detta) och komma tillbaka till spegeln och se att jag gått upp fem kilo till!
Har försökt med tricket att inte kolla sig någon mer gång i spegeln innan jag lämnar huset, men det hjälper inte, man ser sin spegelbild i andra speglar, i bilar, i fönster och ibland även på marken, och hela den dagen är förstörd.
 
Det är någonting jag haft ångest med länge, dessa situationer, dagligen och trots att jag på senare tid blivit mer medveten om hur det fungerar (i huvudet på mig) och även tränat på att bara strunta i känslorna som kommer, så blir jag helt förlamad.
En psykolog kan sitta och säga hur många gånger som helst hur ologiskt det är och att man går inte upp i vikt på två till tio minuter, men jag ser ju vad jag ser liksom. Det är ingen "tjejig fåfänga" det är på riktigt.
Jag kan lämna huset en morgon och se mina käkben (eller vad det heter?) i ansiktet, ingen dubbelhaka och jag känner mina ben ovanför kinderna (ja jag känner igenom varje morgon flera gånger efter ben på hela kroppen) men så fort jag går förbi en parkerad bil ser jag endast i ögonvrån hur hela huvudet svullnat upp. Mitt huvud är gigantiskt! Med fett alltså, har inget emot större huvuden så länge man ser ben vill säga.
 
Det finns en händelse när jag var mitt i tonåren som är helt absurd, som jag inte tar nu för det blir för långt, och där borde verkligen de vuxna ha reagerat. Men jag tror inte på den tiden att det fanns så mycket information om detta utan man såg det som vanlig fåfänga som var typisk för en tjej i tonåren.
Att veta vad som är skillnaden på vad som är ett typiskt beteende hos en tjej i tonåren och även uppåt i åldrarna och vad som faktiskt börjar gå åt det sjukliga är ju inte lätt.
Jag har börjat inse nu bara det senaste att detta handlar om långt mycket mer än om bara maten. Och ibland blir jag så arg att ingen inom vården snappat upp detta tidigare. Tror vi i Linköping var på väg att hitta något, och då hade jag bara den kontakten i knappt ett halvår. Kontakten inom vården i Uddevalla är över TIO ÅR. Jag har haft behandlare som sagt att en gastric bypass operation kan vara ett bra alternativ för mig, och jag får hjärtklappning nu över att den kärringen faktiskt hade kunnat fått mig att genomgå en sådan!!
 
Nej jag har just nu ångest och jag tror det handlar om detta. Det är inte för att bussarna går kasst fram och tillbaka, för jag gillar att åka buss. Det är inte för att jag egentligen inte har råd med 150:- till busskort och råd till att äta ute. Inte heller handlar det om att jag är fast i Trollhättan två-tre timmar, för jag kan faktiskt hitta på någonting, är ju van att sitta och se dum ut själv.
Det är inte allt det jag har ångest över.
 
Vinterhalsduken 2014, dock är den inte riktigt så rosa utan mer gammelrosa i verkligheten.
 
Har varit på Tjejlördag i city, och nej jag gillar inte namnet och att inriktningen har varit endast för tjejer. Kunde det inte hetat "Shoppinglördag", ska vi få ett jämnställt samhälle kan vi inte bara ha dagar och kvällar för tjejer. Uddevalla har nämligen lite då och då event där endast tjejer är välkomna, nu var det väl ingen lag just idag emot killar men just att man inriktar sig så ganska ofta här i staden gör mig lite less. Eftersom det har varit så mycket tjat om jämnställdhet för kvinnor så måste vi även tänka på de gångerna VI faktiskt även utesluter killarna helt. Men det är min åsikt.
Det var väl lite mysigt, för även om det blåste "orkan" så lyste solen och jag fick en snabbsminkning inne på Living Room, drack riktig bubbel som jag trodde först var vanlig cider och höll på att klunka i mig en stor klunk innan jag insåg på lukten att detta var någonting annat och fick i panik hejda denna stora sup!
Var på The Body Shop och kollade de nya nagellacken, köpte inget då jag försöker spara mig till Linkan 31 oktober-2 november.
Köpte fyra hekto godis på Hemmakväll, det är 1600 kalorier och det är över 400 kalorier för mycket vad jag "får" äta på hela dagen. Min mage kurrar...
Köpte en halsduk på rean inne på Vero Moda som jag kollat på ett tag, varm, snygg och gosig kommer den att bli. Sedan gick jag hem och åt skitgott godis och kollade på komedi stand-up.
 

Kalorier, kalorier, femtusen kalorier överallt!

Permalink0
Att vakna till ett fruktansvärt brak klockan 04.30 är inte min drömväckning precis! Imorses hade vi blixtrar och dunder i en timme, och trots att jag virat in mig i täcket långt upp ovanför öronen så såg jag ljuskenet. Dessutom hade jag frusit ett par nätter nu så jag hade bytat mitt vanliga linne att sova i till en långärmad tunn tröja och nu var det istället så varmt, kunde ju inte andas där under. Så det stack ut en liten näsa.
Minna tror jag inte brydde sig alls för hon låg kvar på soffan, trots att matte snurrade där i sängen och inte kunde sova.
 
Har laddat ner en såndär app som håller koll på kaloriintag med mera. Har varit skeptiskt till sådana appar då jag känner mig väl att de spär på den matproblematiken jag redan har till det värre. Och lite så kan det nu ha blivit. Jag har alltid sagt att vill man gå ner i vikt, vid en övervikt vill säga, så är det cirka 1200 kalorier per dag, det vill säga om man inte rör på sig i timmar dagligen! På ätstörningsenheten där de egentligen borde ha hand om ENDAST anorektiker och folk som är normalviktiga säger de att man minst ska ha i sig 2000 kalorier. De totalvägrar nämligen utav princip hjälpa folk som behöver/vill gå ner i vikt nämligen.
 
Dessa appar skulle jag nog vilja säga är livsfarliga om man inte har rätta psyket. Idag när jag har dansat nästan fem timmar (skrev in fyra då man inte dansar konstant) fick jag cirka 1700 kalorier extra, jag har kvar 2300 kalorier och jag är rädd för att äta upp min banan som endast ligger på cirka 100 kalorier. Alltså det blir ju bara så fel, vid matproblematik ska man lära sig att äta "på riktigt" inte lära sig kaloriintag! Alltså mina små, små yoghurtar har för många kalorier i sig för att jag ens vågar äta EN sådan på morgonen.
Du börjar till slut att endast se kalorier, likadant med att äga en våg hemma, då börjar man endast se siffror.
Nej jag vet inte hur länge det kommer att fungera...
 
Svårt att veta hur mycket man behöver ta på sig, när man lämnar på dagen behövs ju endast en hoodjacket men om man ska vara ute och gå klockan 21 så börjar det bli lite för kallt.
 
 
Minna har chillat lite lagom i solen idag.
 
 
Till top