Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

Sommarkänsla finally!

Permalink2
Jahopp (!) då har den riktiga våren äntligen letat sig fram till Uddevalla, hade 23 grader på min balkong och kunde sitta i shorts och linne utan att frysa det minsta. Verkar som om det blir likadant imorgon, har en halvledig dag då eftersom jag inte ska koreografera utan bara repa med dansarna, lika bra att få njuta av lite d-vitaminer.
 
Klockan 10.00 prick stutsar Minna upp till mig i sängen och jamar, hon vill inte ha frukost hon vill ha morgonmys! Lite halvt yrvaket tittar jag upp med ena ögat för att veta vart jag ska klia med mina trötta fingrar under hakan på henne. Våra morgonmys är inte så långa, kanske tio minuter en kvart, men de är jätteviktiga tydligen. Efter detta kunde jag inte förmå mig att somna om, kom hem runt tre tiden i natt, kom väl i säng halv fyra. Då hade jag varit borta sedan halv tio på morgonen, bara hunnit hem en snabbis på fem minuter för att byta om på dagen. Om man säger så här Minna NOT happy!
 
Gårdagen/kvällen gjorde jag någonting jag aldrig gjort förut, jag var ute och gick med en hund. Inte en lång bit men ändå, för att vara en som haft sådan fobi att hon slängt sig ut framför bilar för att undvika hundar så var det ju iallafall framsteg. Dock var det faktiskt inte första gången jag var hemma hos någon med hund i lägenhet. Men då var jag så hög på kärlek (och jag hade Sissi med mig som levande sköld!) att det gick. Var långt ifrån bekväm i den situationen, det var en tax och den både hoppade och skällde. Jag min dumma idiot ville inte visa för killen jag var kär i hur faktiskt rädd jag var, och framför allt ville jag inte visa hans "tuffa" killkompisar!
När jag sedan blev tvungen att träffa hans föräldrars hundar då trodde jag att jag skulle dö av hjärtstillestånd. Den ena hunden hade en mankhöjd som en ponny, dessutom var det en ras som hade mycket hår/päls som hängde över ögonen så man hade inte en chans att se var sjutton den hunden tittade och kanske tänkte. Den andre var en mindre variant av samma ras (typ) och den skällde så mitt stackars hjärta klampade så hårt! Ja usch för fobier och att man som tonåring inte faktiskt vågar berätta om dem, då man vadå anses som svag eller löjlig?
Nu för tiden berättar jag helt ärligt att det är skillnad på rädsla och ren fobi. Fast jag har också kommit längre i förståelsen vad jag är rädd för, att kroppen reagerar lite utav sig själv, man kan tänka hur logiskt som helst "nej inte springa" men vid det som kroppen anser är fara springer den ju.
Har jag människor som visar empati och förståelse för min fobi så kan jag med små babysteg och lite hjälp komma över denna dumma rädsla. Den är dum för den har satt så många käppar i hjulet för mig, och visat sig vara farlig (om man nu till och med kan springa rakt ut i vägen!).
 
Idag har jag varit på stan fixat med en liten grej och köpt kort till mormor som fyller år här i nästa vecka (eller var det nästa vecka igen?). Har suttit på balkongen, Minna har velat fram och tillbaka om hon ska vara inne eller ute. Hon är inte jätteförtjust i kopplet, selen går bra men det där snöret på ryggen irriterar hon sig på mycket.
Sitter oftast inte ute så länge men idag blev det väl cirka 40 minuter, sedan gick jag in och fotade lite våroutfits, som jag har lagt ut här nere:
 
Citrongula Converse som jag ska försöka få inviga här snart,
fick dem utav min faster och pappa.
 
Klänningen är ifrån Rut&Circle, finns i svart/vit/grå men denna är ju så mycket mera jag.
Kommer ju kunna kombinera med så många olika färger runt om!
 
"Kate Hudson klänningen" älskar ju bruna eller guldiga accessoarer till vitt!
 
 
Rosa, orangea, blåa och lila toner, det går att mixa i oändlighet!
 
Svart klänning med slitsar på båda sidorna från Rut&Circle,
dessutom V-ringad både bak och fram.
 
Stort halsband från Lindex kan nog fungera och en ormmönstrad stor clutch
som jag fyndade för ett tag sedan kommer dock inte ihåg vart?
Saknar sommaren då det är lite snyggare med clutchar och mindre väskor!
 

Some Update

Permalink0
Klockan är som vanligt mycket och jag sitter och väntar på att min "lättare" sömnmedicin ska kicka in, tror att det börjar gå åt rätt håll.
Förstår inte varför jag inte känner mig lättare inombords? Torsdagen är ju äntligen avklarad liksom, det borde vara massa stenar som lättar. Det är tre gånger och cirka fyra veckor kvar på danserna, är krångel just nu med när avslutningen ska vara, men kan inte göra någonting åt det just nu ändå. Fruktansvärt svårt att göra precis ALLA nöjda.
 
Har fått städat här hemma, dammsugat som jag inte gjort någonsin tidigare i år! Har ju liksom inte haft anledning. Fick diskat (det har jag gjort många fler gånger i år, ville bara påpeka det!) samtidigt som jag lagat mat. Att göra endast en sak är inte lätt, vi har väl två ben och två armar av en anledning eller?? Och nu kan jag även se mitt vardagsrumsbord/middagsbord som varit begravt under tidningar, har hållt på med kollage och suttit och klippt ut bilder, brev och räkningar, almenackor, dagböcker och annat som man faktiskt använder dagligen.
 
Nu kom lilla Minnisen, dags att ta med sig datorn till sängen vi ska mysa tills vi somnar framför "Virus i bataljonen"
 
 
Så här såg mina vackra "tulips" ut i lördags, idag är de nerklippta men dem lever!
 
http://distilleryimage6.ak.instagram.com/d575673ab5aa11e39aef1254a5633066_8.jpg
Mina favorit ringar just nu!
 
MyOwnRosa
Mycket "bra att ha" saker i handväskan till exempel!
 

CHIC & Kate Hudson klänning

Permalink0
Idag kom nya CHIC magazine ut, och det var väl tur att jag inte valt att köpa något utav de andra tidningarna för just CHIC är just nu bäst på inspiration när det kommer till kläder! Tidigare kom de ut så ofta som varannan vecka och kostade inte så mycket, vilket jag älskade. Sedan la de ner för cirka två år sedan och krokodiltårarna var ett faktum. Förra året kom de ut med ett nummer och beskedet att de ska komma ut med två nummer per år fram över, nu står det att de istället ska komma ut med sex nummer per år. Bara de inte blir som ELLE magazine med en massa reklamannonser i halva tidningen, eller som många andra tidningar en massa tråkiga repotage. Jag vill se MODE that´s it! Men varannan månad, lite extra tjockt och tyvärr lite högre pris kan man väl vänja sig med.
 
Äntligen damp min bonus från H&M ned i brevlådan med en stor text 150 KRONOR på. Får se om den är kvar när jag åker till Linköping i maj.
Var och handlade kiwis och ost idag, vår ICA affär ligger inte så långt borta men efter en minut fick jag problem med höger vad igen. Kan det typ vara max tio minuter fram till affären, och halvvägs haltade jag. Det ska inte vara så att en 27 åring ska börja halta efter fem minuter! Att Sverige ska vara en utav världens bästa där man får vård är jag fundersam på ibland. Fick iallafall haltat mig runt i affären och hem till slut.
 
Hemma fick jag ett sms från min mamma där det stod att hon hade fått tag på en "Kate Hudson klänning", den sista som hon frågade mig om jag ville ha. Glömde helt och fullt mina smärtor och nu hänger den på min bokhylla. Har redan funderat ut accessoarer såsom min bruna väska, mitt stora halsband och bruna gladiatorskorna till sommaren. Den är ju vit men materialet gör ju att den klarar av att sittas i på sommaren vill säga. Den kommer ju att fungera prima med Converse och ballerinas också.
 
Det är nytt avsnitt utav The Big Bang Theory nu, imorgo väntar jobb och sen städning i danssalen då jag ska vänta på en annan danslärare och kolla på eventuella hattar till miniuppvisningen!
 
Minna var så trött idag att hon höll på att ramla av soffan!
 
MyOwnLeggings
 
Gillar dessa leggings från VeroModa ihop med något avslappnat blått.
H&M har två gula väskor för 149:- en perfekt färgklick!
 
Till top