Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

Sömntroll

Permalink0
Nu måste det vara något allvarligt fel med värmecirkulationen i min kropp, det är så rysligt kallt här hemma att det får nog bli en lång varm dusch för att få upp någon temperatur idag.
Har stannat hemma från jobbet idag, fast jag inte ville. Lyckades "somna" någongång vid 04.30 tiden efter att ha legat och vänt sig i sängen sedan midnatt. Hade satt klockan på 08.30 och de fyra timmarna lyckades jag inte riktigt gå in i djupsömnen tror jag. Drömde mardröm och om vartannat vaknade jag men vågade inte riktigt öppna ögonen. Har haft det sedan jag var barn att så länge jag inte öppnar ögonen så hoppar "de" inte på mig. Jag vet inte vad "de" är men vet att om jag öppnar ögonen så skulle jag bli torterad eller något. Kommer dock ihåg att jag drömt så någon typ av sömn måste jag ju varit inne i.
 
Men efter knappt fyra timmars dålig sömn klarade jag mig inte hela vägen att göra mig iordning och komma iväg. Satte mig upp i sängen när alarmet gått, tänkte att om jag bara får i mig frukost så kanske jag kan köra morgonrutinen baklänges och lyckas komma iväg. Men nej det gick inte... Vid 10.00 tiden gick jag och la mig igen och lyckades sova ganska bra för tre timmar, sedan kände jag mig iallafall bättre.
I en vecka drygt har jag sovit såhär dåligt och vissa kanske klarar det men jag är nog väldigt sömnkänslig eller något. Jag fick inte rätt sömnmedicin förens jag kanske var 24-25 år innan dess hade jag sovit såhär dåligt och nu efteråt förstår jag bara inte hur jag lyckades. Men jag gick ju runt som en zombie ganska konstant. Trodde det handlade om min otur att just jag hade så svårt att somna varje natt.
Brukade ligga och lyssna på mina föräldrars tv när jag var mycket liten, när de stängde av den senare på kvällen och det blev både tyst och mörkt brukade jag lyssna noga på varje steg de tog innan de la sig. Låtsades att jag sov när jag hörde deras fotsteg komma mot mitt rum och de skulle kolla så att jag sov. Brukade öva mig på hur andas man när man sover? Ska jag ligga med täcket upp till näsan eller till midjan bara?
Hos min pappa hade jag ett alfabet uppsatt på väggen, där låg jag med benen upp mot väggen och kroppen i sängen med 90 graders vinkel och sjöng alfabetet i huvudet.
 
Tänk om man hade förstått att man faktiskt kan få somna in inom rimlig tidsgräns. Men som vanligt så ansåg inte sjukvården det som något problem med insomning så länge man sov bra när man väl somnat.
Så bra som jag har sovit förra året när jag fått rätt mängd och sorts medicin, så bra har det aldrig varit förut!
För att idag inte däcka ihop alldeles och för att jag hoppas på en bättre kväll ikväll så bestämde jag mig för en promenad ute i friska luften. Det var betydligt kallare ute idag även om in termometern visade det, men det blåste så det gjorde nog sitt. Har inte lyckats laga mat idag heller, är inte direkt sugen, mår illa från och till.
 
Vart och hämtat ut min vinst från i söndags, vann ju EN ny bingolott värde 50:- *weeeiii* men när jag fick min vinst vart det TVÅ. Tänkte att jag säger då inget! Kan ju ha missat något serienummer som jag vunnit ytterligare på, eller så har hon i kassan gjort fel och det vill man ju inte påpeka. För det första så är det ju roligare att sitta och "dutta", fast jag har ingen duttpenna, på två brickor och för det andra så är det ju större chans att vinna storvinsten om man har två. Yeah like that´s gonna happend!

 
MyOwnPinkHair
Hade verkligen viljat våga tona håret i jordgubbsfärg,
dock börjar jag bli mörkhårig igen så man får nästan
tona det ljusare först.
 
MyOwnBlue/Red
Blått och mörkare korall tror jag på i vår som sagt. Sedan de
högabyxorna i jeans eller svarta blanka är bara så snygga.
Dojjornas sula och klack liknar de skorna man hade på 90-talet,
och sedan har jag sett 90-tals snodden! En sådan gick man alltid
runt med på handleden när man var liten, det blev som ett smycke
lika mycket som en användbar grej att ha i reserv för att sätta upp håret.
 

Min rosa hylla

Permalink0
Det har nog snöat om inte än hela så iallafall halva natten. Hör plogbilarna forsla bort last efter last. Maimi hade varit ett ställe jag hellre viljat befinna mig på just nu.
Blev väckt av mobilen vid halv tio tiden, då hade jag ju fått mina sex och en halvtimmes sömn, svarade dock inte så jag såg att det var ett 08-nummer och där uppe känner jag ingen som skulle vilja ringa mig. Om inte annat får de ju lämna ett meddelande på telefonsvararen, alternativt smsa.
 
Är så trött, vill bara gråta Minna har varit lite smått orolig och förföljt matte och suttit och klappat henne när hon stått still. Allting är bra meningslöst just nu. Har fått betala två räkningar, funderar på om jag har energi att käka frukost, hör redan hur Minna smaskar där ute just nu.
Sedan hade jag viljat gå ut på långpromenad trots vädret och underlaget. I otvättat hår, för att sedan när jag kommit hem ta en lång stärkande dusch. Orka laga lite mat och kunna äta den är ett annat mål för dagen.
Bosse fyller jämnt idag så på något vänster ska jag försöka ta mig dit upp. Kan säga att Minna har hoppat i den smala springan mellan present och papperspåse så paketet är hur skrynkligt som helst! Men vi får väl kalla det personligt. Även kortet var hon med och kladdade på igår, vet inte hur lång tid det tog mig att skriva och göra det lite speciellt, så kommer Minnisen och "pluffs" så är det helt utsmetat! Ja herregud det är som att ha småbarn ibland...
 
Men om jag nu ska försöka tvätta bort mina rödgråtna ögon och göra ett försök att komma ut i frisk luft och lite motion!
 
Har väl fått lite hybris från jobbet, men igår satt jag och målade en gammal vit minihylla i en rosa/lila metallic färg. Så nu passar den in i inredningen jag har just nu. Tror det var en hylla jag fått utav min farmor och haft hos min pappa under uppväxten. Brukade ställa glasfigurer och annat smått och fint där.
 

Rekord på rekord, wow!

Permalink0
Igår slog jag rekord i unika besökare här i bloggen och redan klockan 09.00 idag var jag uppe i samma antal, nu är det nytt rekord igen! Det är nästan så att man börjar undra om "parometrarna" verkligen fungerar som de ska...
Annars så har det börja snöa igen :-( och det är mer än svinkallt här i lägenheten. Minna går runt och jamar högt för sig själv, börjar nästan bli orolig varför hon låter så mycket. Någon som vet varför katter går runt och jamar för sig själva ganska mycket i perioder?
 
Idag var det dags för en ny vägg som skulle målas, färgen hette tydligen "ballerina" och den skulle jag vilja måla mina väggar med här hemma. Säger som en Astrid Lindgrens karaktär "jahopp då var man proffs på detta också!", ja eller jag tänker att så skulle en utav hennes karaktärer kunna säga, de som brukar ha så mycket självförtroende och vågar berätta det också. Tycker att jag var mycket bättre på både tejpning av lister och själva målandet likaså. Idag sprang de få timmarna som jag är där iväg.
Efteråt blev det som vanligt ett besök på apoteket för att snällt fråga om mina mediciner kommit in, ja ni kan ju gissa svaret!! Suck och lite fuck på läkare alltså... Att få sova är verkligen just nu en lyxvara ska gudarna veta!
 
Köpte med mig sallad hem då jag orkar inte ställa mig vid spisen direkt när jag kom hem. Var tvungen att ringa Klarna då jag fått en faktura påminnelse men jag har inte fått det ursprungliga fakturan från första början. Men grabben jag talade med var schysst och tog bort påminnelseavgiften och räntan på hela 4 kronor.
 
Nu har Minna gått vilse under mitt överkast och det kanske är bäst att hjälpa henne lite och passa på att gosa lite, kanske får upp värmen!
 
 
MyOwnBlues
Passande kollage med en utav vårens färg is/baby blått nu när det är så kallt!
 
Till top