Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

Allt på samma tid

Permalink0
Hemma och käkar, för mig, tidig lunch. Det blir egenkomponerad kycklingsallad med dessutom ett ägg och små, små ostbitar. Det är tur att man inte går i DBT-kurs just nu för träning om att bara göra en sak är inte min starka sida. Äta, se på Hem till gården, skriva, läsa blogg, läsa aftonbladet.se och hålla koll på nya modenyheter på en och samma gång, vet inte om det är de att jag känner mig stressad, vill hinna med saker idag INNAN solen går ner. Min danskurs börjar ganska tidigt så måste åka redan vid halv fem och innan dess måste jag få iordning på alla saker vi ska hinna med på en timme och en kvart! Så mellan 13.00-16.00 är det nu avsatt för dansplanering, alltså ska allt annat jag vill hinna med innan solen går ner vara gjort innan timmen är slut.
 
Fick frågan om att vikariera idag, men det var två lektioner i Bokenäs och dit kan jag ändå inte ta mig, plus att jag inte har material eller för den delen skulle hinna planera inför min egna kurs. Sedan var det en lektion på Sinclair men då hade jag inte hunnit ut till Källdal efteråt så det sket sig det med.
Gick faktiskt ganska bra på sjukhuset idag, träffade en ny dam där, som jag inte ska ha permanent utan hon ska typ utreda mig under några samtal och komma på vart de sedan ska skicka mig vidare.
Som sagt kändes det bra såhär första gången hon verkade veta vad hon snackade om, i slutet kom hon in på om jag hade diagnos bipolär men sa att så var inte fallet. Däremot tog även hon upp tvångstankar som problematik och det har varit en del läkare som tagit upp samma sak så det ska vi prata mer om nästa vecka.
 
Dags att hoppa i  mjukisbyxorna och en tröja att svettas i och börja få igång hjärnkontoret till att bli lite kreativ!
 
Gammal bild på Minnisen när hon sussar gott, nu ligger hon minst lika gulligt på soffkanten och drömmer för hon rycker i allt ifrån morrhåren, nosen och benen. Hoppas hon drömmer om något roligt bara!
 

Strandad valross, tung och eländig

Permalink0
Jag vet inte om man kan kalla det storm, men det blåser friska vindar ute i natten. Aftonbladet gjorde stor rubrik att just idag och ikväll skulle västkusten få klass 2 varning för starka vindar. Ja föremål kunde blåsa runt och det kan vara farligt för allmänheten. Läste detta igår och fick genast bilden av att jag ska ta mig från terminens första lektion vid 20.30 tiden till bussen, och sedan hem från stan, med stora stolpar och annat blåsandes omkring mig. Kanske i ett stort "vattenbad" dessutom om Bäveån svämmar över! Även om man nu vet att det oftast låter värre än vad det kommer att bli, men tänk den gången då man blir helt överraskad. Kanske står man där i skinnjacka, Converse och tygpåse som väska, och försvinner från jordensyta för att man blåser bort.
Nej, det är inte kul att skrämmas så!
 
Har man inte träningsvärk imorgon så vet jag inte vad, hela kroppen är som en strandad valross så tung den känns, men då kanske man får sova inatt?
Har haft ångest hela dagen och tänk flera gånger ringa och ställa in. Men jag tänkte på det jag lärde mig i Linköping ta en kvart i taget, idag tog jag till och med en timme i taget en stund. Jag har aldrig kopplat när jag känner så här med ordet "ångest", för mig är ju ångest när man har panik, kan inte andas, man andas häftigt och man kan inte stå upp och mycket annat. Nej för mig i vardagen får jag bara en känsla av fel, man mår illa, och hela kroppen skriker bara att stäng av, oftast så gör det också det, stänger av. Man blir som en zombie, kan inte röra sig och kroppen låser varje rörelse.
Fick stå och ta djupa andetag flera gånger, skillnaden mellan riktig panikångest (kalla det vad man vill) är att vardagsångesten gör att jag nästan glömmer att andas, så man står och andas djupt för att få igång andningen. Medans panikångesten, eller som jag kallar ångest, där andas man häftigt och snabbt, det är ju samma sak där att man försöker ta djupa andetag men då för att få ner andningen... Typ...
 
Men jag lyckades alltså stå ut, sa till mig själv att orkar jag bara stå ut till 16.00 efter Top Model så kör jag. Antog att kontoret stängde vid 16.00-16.30 så då kunde jag ju inte ringa och be dem ställa in efter det.
Tog bussen till stan, onödigt fysiskt sätt men ack så nödvändigt psykiskt just nu.
Det gick bra, mina elever gjorde ett kanonjobb med att få mig att glömma hur dåligt man mår, ovetandes.
 
 
MyOwnRoses
Så himla mysig tröja från GinaTricot, dock lite dyr tycker jag 299:- men ögongodis!
Sedan har jag börjat tycka om när man sätter upp håret i en såkallad donuts.
Har ju funnits på modet ett tag men inte riktigt kunnat vänja ögat, då jag tyckt det endast ser tantigt ut.
Men nu handlar det om hur man bär upp den, helst ska det vara i den lite större modellen tycker jag.

Nej dags att gå och lägga sig, om jag nu kommer upp ur soffan vill säga! :-S Imorgon ska jag upp tidigt och till sjukhuset, sedan måste jag förbereda kurs nummer två, de är inte mindre än 11 unga ungdomar i den och jag är både skräckslagen och förtjust över att så många återanmält sig och nya tillkommit!
 
 

Fullt upp, dag 3

Permalink0
Ja som rubriken säger så har det varit fullt upp idag också, nice! Tvättat inte mindre än fem maskiner idag, och nu är alla scenkläder som nya igen, mina vanliga kläder likaså. Minna springer runt i en mindre IKEApåse och det prasslar högt, hon har även sovit en stund där inuti, det snarkades högt. IKEApåsarna är ju stora och öppna så det är ingen risk att det lilla livet kvävs, OM nu någon skulle bli orolig...
 
Varit på kontoret idag och lämnat två stora kassar med scenkläder som Medborgarskolan köpt in. Det var nio tjocka, stickade tröjor, åtta byxor, sju leggings och lite annat smått, blev lite otympligt att bära tur att det inte är så långt.
På hemvägen hämtade jag ut klänningarna som kom i en megastor låda, å jag som precis blivit av med alla lådor i lägenheten!! Iallafall när jag öppnade lådan såg det ut som tio mini-brudklänningar, så gulligt!
 
Passade på att köpa några apelsiner, de är ganska goda just nu, tips! Mitt i all "vika-lakan-hets" blev det middag och sedan har jag filat koreografi för uppvärmningsdanserna. Hjälp endast en vecka kvar, stress!!
Nu plingar mitt alarm så jag ska hämta upp min sista tvätt ifrån tvättstugan så att jag hinner se Tunnelbanan senare vid 20.00.
 
Mina favoriter just nu, jag bara ÄLSKAR den långa klänningen!! *dreglar lite*
 
Till top