Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

Våga hoppas på vår!

Allmänt Permalink0
Vart är den här såkallade förkylningen på väg egentligen? Vet inte om den ska bryta ut för fullt eller om den bara ska fortsätta förpesta i miniformat. Fast man kanske bara ska vara glad att man kan komma upp på benen för imorgon kan inte en rinnande näsa och skrovlig hals hindra mig, för då måste jag iväg på städning och danslektion.
Men idag blir det, som igår, en lugn dag kanske en promenad för att få frisk luft och vem vet kanske köpa något extra gott till fotbollen ikväll! Kroatien är våra motståndare, vet inte om det är borta eller hemmamatch, måste erkänna att jag har dålig koll.

Nu äntligen kan man lyssna på alla årets Melodifestivallåtar, och gissa vilken låt som går oftast i queue, "Euphoria" såklart med Loreen! Fast David Lindgrens bidrag "Shout It Out" växer för mig ju mer jag lyssnar på den. Sedan finns det ju låtar man KAN lyssna på som till exempel Danny men låten är (än så länge) ingen höjdare.
Favoriter ifrån Melodifestivalen 2012:

* Loreen - "Euphoria"
* David Lindgren - "Shout It Out"
* Lisa Miskovsky - "Why Start A Fire"
* Mattias Andréasson - "Förlåt mig"
* Axel Algmark - "Kyss mig"
* Marie Serneholt - "Salt & Pepper"
* Mimi Oh - "Det går för långsamt"
* Molly Sandén - "Why Am I Crying"
* Carolina Wallin Pérez - "Sanningen"

* Dead By April - "Mystery"
* Hanna Lindblad - "Goosbumps"
* Sean Banan - "Sean den förste Banan"
* Youngblood - "Youngblood"

Idag
har jag haft upp till 20 PLUS grader utanför mitt fönster (i solen men ändå). Så nu kan vi ju drömma, om så bara för en dag, att våren är här!
Har suttit och gjort kollage med kläder ifrån GinaTricot, blir nog min favorit denna vår den modekedjan, H&M har ju tyvärr inte visat så mycket kittlande tycker jag.
Detta har jag iallafall åstakommit idag då jag fått sitta inne med snörvlande kran och geggig hosta :-( :
Gult funkar för att få en liten färgklick nu till våren. Neongult eller den lite lugnare nyansen, välj själv       :-D


Älskar  modellens kjol på bilden, står att den är slutsåld online/kommer snart, likadant med jackan över. Militärgrönt till midnattsblått eller kanske orange/korall?


Nu kommer vi till min favorit färgskala, alla sorters brunt/beige mixat med jeans och någon starkare färg. Guld tycker jag passar bäst till då det för mig är "varma" toner.


Här är jag i paradiset! Mintgrönt, lila och fräscht vitt! Byxorna såg först jätteplastiga ut men när man fick se dem på model var de ju hur coola som helst.


Mer mintgrönt, men här med skinnjacka i svart. Har haft svårt att blanda svart med bruna toner men har man en ganska clean look kan man ju testa på solisar i mönstrat brunt. Mintgrön skjorta och en blå väska, kan funka om man har ett par blåa jeans till.


Har nog aldrig varit ett fan av svart/vita looker, men såg tunikan här ovan från H&M och tänkte om litegrann. Rött kan ju alltid liva upp, på naglarna eller på läpparna.
(blandat från GinaTricot och H&M ovan)


Det här har tagit halva dagen, ska se klart på Top Modellerna och sedan klä på mig för en promenad. Kanske min rosa parkas/jacka idag om temperaturen kunde hålla i sig en stund till!

God morgon!

Allmänt Permalink0
Satt nyss och kollade för ovanlighetens skull på morgonprogrammet "Efter tio" (var tydligen en repris, Malou kanske är sjuk?) gäst var Ruben Östlund som gjort filmen "Play". Han berättade att han precis börjat med en ny film där filmidén är en familj i fjällen på en restaurang ser upp mot bergen och ser en lavin komma närmare och närmare. Det visar sig att pappan i denna familj springer ensam ifrån familjen när lavinen precis ska till och begrava hela stället. Det visar sig endast bara vara snörök som kommer och pappan får gå skamsen tillbaka.
Detta fick mig att tänka, "so?" bara för att han är man så kan inte han bli rädd, få panik?

Det kom upp paralleller från Estonia katastrofen, att man vet ju faktiskt aldrig hur man kommer att reagera. En man som trampade ner barn i vattnet för att överleva fartygskatastrofen. Hur dåligt han mår och han kommer alltid att få leva med detta hemska. Det var inte längesedan jag läste boken om diskoteksbranden i Göteborg 1998, och samma sak där, historier om vad man gör i panik för att rädda sig själv. Jag ser inte det som någonting konstigt, vi är ju djur och kroppen går inte alltid att styra när det kommer till att överleva.
Visst beundrar man de personerna som lyckats rädda någon annan människa med risk för sitt egna liv, men jag tror att alla människor har någonting i sig som gör att man kan "spåra ur" och bli självisk i katastrofala situationer.

Bara för att man är man så innebär det inte att man är Superman, och har övermänskliga känslor att man är oövervinnerlig. När man hamnar i stora katastrofer så blir man mänsklig, en människa som vill överleva. Jag har många gånger suttit och försökt sätta mig in i hur just jag skulle agera, försökt förstå räddslan och försökt gissa mig fram i hur jag skulle klara av chocken. Men varje gång inser jag att det är lönlöst, man vet inte förens man varit där själv och det är ju i väldigt sällsynta situationer det handlar om, man kanske inte ens behöver ställas inför någon sådan.

Jag måste erkänna att fartygsolyckan nere vid Italien, fick mig att fundera på varför agerade kaptenen som han gjorde? Jag har inte bestämt mig för min "dom", gjorde han fruktansvärt fel eller blev han så panikslagen att han inte fattade själv att han gjorde helt tvärtemot var regelboken säger? Jag menar, de har säkert printat in den gyllenede regeln om att kaptenen ska vara den siste som lämnar sitt sjunkande skepp om och om igen. Men när man väl står där? Vad händer i en? Tänker man alltid, när det går upp för en att detta är farligt du kan dö? Kan det vara så att man endast får en signal ifrån hjärnan ut till alla muskler och den signalen signalerar bara fly!
Jag vet själv när det kommer till mina fobier att man tänker ju inte, man måste bara där ifrån, bort ifrån det som är så farligt.

Lite morgontankar bara...


Snooooooor oxå! :-(

Allmänt Permalink0
Denna dag, denna dag måste bara ta slut! Sitter och trycker i mig en minibanan, den smakar absolut ingenting. Tycker lite synd om mig själv, mår inte alls bra, håller på att få en rejäl förkylning och hela dagen har handlat om att bara ta sig igenom allt. Strax efter fyra ringde min chef och frågade om jag kunde hoppa in och vikariera, första lektionen började halv fem så det gick inte, men den klockan sex kunde jag ju hinna ta mig till. Min balett ligger ju efter så jag skulle ju ändå ut.
Hann inte få i mig någon mat, hann inte borsta tänderna och det var bara precis så att jag hann tvätta mig iallafall. Allt gick åt pipsvängen som lilla Lotta en gång sa... Det dök endast upp EN elev på kursen jag vikarierade för, så det blev lite privatlektion. Jag trodde jag glömt mina balettskivor och vände hela min Pumabag upp och ner i ren desperation, visade sig när jag kom hem att det hade åkt in i ett fack som jag missat kolla i. Suuuuuuck, vad trött jag blir på mig själv!

Nu har jag iallafall fått en förklaring till varför jag kännt mig så seg, slö och haft ont i musklerna. Säkert en liten, men elak, baskilusk som härjar fritt i min kropp och hånler åt att nu ska banne mig Anna få en förkylning!
Har man tiiiiiiid med det här?!
Nu åker alla vitaminer fram, bananer, mellon och apelsinjuice. Har inhandlat extra näsdukar, huvudvärkstabletter och rotade fram mina Mucoangin halstabletter. Tillsammans med varmt té, Piggilin glassar och vanligt vatten hoppas jag ändå kunna hålla en kommande förkylning i schack. 

En dag i taget, Minna hoppar runt som en galning efter en fluga som förvirrat måste vaknat lite för tidigt för säsongen tycker jag. Nu lyckades hon fånga den och leker med den på golvet istället, bara hon inte börjar käka på den :-S Kanske kittlar dödsskönt i kistan, vad vet jag.
Känns som om det är torsdag idag, som om jag redan har gjort en hel arbetsvecka. Ska försöka och vila mig imorgon och onsdag, inte träna och så menar jag, då kanske man blir bra på torsdag när mina jazzlektioner är.

Ny lugnare dag imorgon hoppas jag! Buenas Noches ♥


Snyggt ifrån GinaTricot.
Till top