Nanna

Livet är ingen dans på rosor...

Samhällsfaran Anna

Allmänt Permalink2

Nu har jag fått det bevisat, jag ÄR en samhällsfara i köket! Eller så kan det vara att det inte är mänskligt att vara vaken och uppe för att laga till lunchlådan klockan 07.00 på morgonen. Visst har man fått skvätt matfett på sig förr men idag blev det ett rejält plask. Så nu går jag runt med hudfläckar som ser ut som om jag vore spetälsk på handen! Inte vackert alls men jag får hoppas de försvinner snabbt. Det är konstigt att det är dom där små olyckorna som irriterar som mest. När man råkar skära sig på papper eller konservburkar eller slår i lilltån i en gavel någonstans. Det är ju dom sakerna som känns längst.  Det bränner liksom fortfarande och det är väldigt störande känsla.


Gör som Josefin Crafoord lägger upp min svåra
skada på bloggen (hoppas jag inte behöver tillägga
ironin =)

H
ar börjat räkna ner dagarna till fredag, längtar faktiskt hem till Uddevalla idag. Att få packa, resa och träffa familj (yes Fritte inkluderas) Jag bara hoppas att lördagens partaj verkligen blir partaj och att ingen (eller iallafall inte alla) håller igen för att de ska göra andra saker. Utan nu får vi ta oss i kragen träffas dricka och äta gott och bara snacka och ha kul. Framför allt att vi får dansat! Dansen börjar ta ut sin rätt för kroppen vilket man märker nu när lärarna börjar göra bra mycket mer avancerade saker. Hade en rörelse på Moderna lektionen där vi är på golvet och praktiskt taget står på nacken och ena skuldran. Helt livsfarligt i min värld! Men som sagt det är bara att sitta och se glad ut. =)

"Anders blir borta resten av säsongen", det var då självaste f*****! Helt sanslöst vad vi har oflyt. Nu när vi bara hade en poäng upp till Kalmar, så saknar vi både Stefan och Anders. Och inte heller får vi se Anders mot Portugal i oktober heller, helt värdelöst. På med sorgebandet!

Dax att klättra till sängs det är en låååååång dag i morgon, och sedan är det ju FREDAG!

Norrköping tur och retur

Allmänt Permalink1

Var både vaken och pigg klockan 09.00 imorse och redo för lite nya äventyr. Nu har till och med Linköping blivit för litet =) eller ja nästan iallafall. Så jag styrde kosan mot Norrköping, nu när jag ändå har busskort så jag åker gratis dit. Hoppade självsäkert på pendeltåget och det tar bara en halvtimme att komma fram till min destination. Var framme runt 11 och det var då affärerna öppnade så det var bra tajmat.

Hade kollat upp tre gallerior som jag skulle gå till Domino, Linden och Spiralen. På vägen dit hittade jag en affär som heter "Hollywood" som säljer skatekläder och prylar. Testade en massa byxor och blev kär i allihop! Men det blev ett par baggy jeans som var på rean 50% *biiiiig smile* och ett par Cargo byxor som dock inte var på rean men dom får bli istället för ett par UFO dansbyxor som jag skulle ha köp från Gymshoppen. 


Hollywood en affär jag varmt rekomenderar (finns även i Göteborg)

Kom till slut fram till första gallerian Domino och jag började tro jag dött och kommit till paradiset!  Tänk dig som att du är ett barn i en godisaffär eller som när man var med farmor i Göteborg när man var liten! "New Yorker" är en affär jag fyndade riktigt bra saker. Det var bra pris för bra material. Köpte en röd liten väska, ett halsband och en tröja med texten "Can´t Stop Hiphop". 
Efter det sprang jag runt och letade efter H&M, tänkte att det måste finnas minst en H&M affär i denna stad. Man kan var mer säker på att man hittar en H&M butik i varje stad än en toalett. Belive me! Hade lovat mamsen att om jag hittade en ceris rosa jacka i hennes storlek som inte fanns i Uddevalla skull jag köpa den. Hittade både butik och jackan så den är inköpt och ligger och väntar på dig :-). 
Passade på att besöka så många affärer som möjligt som inte finns i Uddevalla, Linköping och Göteborg. Monki överaskade mig positivt jag har alltid trott att dom bara hade märkeskläder och att det var svindyrt. Men de har helt okej priser som även studenter kan köpa. Det blev en grå tröja och en såkallad "Grandma Purse".


Köpte den färgglada i mitten "Grandma Purse"

Efter fyra timmar hade jag hunnit igenom det mesta som jag fann intressant och kände mig väldigt hungrig. Tog mig en fika på ett café/ restaurant. En egen komponerad sallad som bestod av sallad, gurka och tomat som alla fick och sedan fick man välja fem egna ingredienser. Valde kyckling, parma skinka, tärnad ost, morötter och ananas. Till efterrätt blev det en ckokladkaka toppad med lite grädde. Hur gott som helst både för och efterrätt!
När jag varit fem timmar i Norrköping kände jag att det var dax att ta sig hem. Det var lättare sagt än gjort jag virrade runt lite innan jag äntligen hittade vägen till station. Man behöver en hel vardag för att hinna ta sig igenom stan utan att stressa tror jag. På vägen till station stöte jag på en kille som frågade om vägen till stan och där stod jag med två stora kassar och kameran i största hugg, lyckades dock peka med lillfingret vägen jag trodde det var. 


Bilden är tagen på en bro i Norrköping.


Kaktus arrangemang.


 

Bara platta fall

Allmänt Permalink1
Klockan 07.15 satt jag redo för elmätarkillen som skulle byta ut min elmätare och snacka om punktlig grabb! Fort gick det också och tur var väl det för jag var tvungen att stretcha innan dansen för idag kunde ingen av oss gå normalt! Vi såg ut som pingviner hela högen, helt otroligt hur ont det kan göra att träna litegrann *ironi* Vi lyckades iallafall trotsa smärtan och ha två stenhårda pass med street. Man känner att man lever om man säger så! Har nu även anmält mig till Emmas streetpass på kvällen också. Vet inte riktigt varför men det måste väl vara för att det är så skit sköj! Hon har en stil jag inte behärskar men så gärna vill lära mig.

Har denna veckan lyckas med två fall, platta fall, första var på baletten. Vi hade diagonal och i slutet av diagonalen skulle vi stå i Arabesque på relevé (översättning: ser ut som ett flygplan, man står på ett ben med det andra i luften bakom sig, ståbenet på tå) och jag tappar balansen för ett ögonblick och hamnar i pianot som står i hörnet av rummet. Aj nummer 1. Andra gången var på jazzen när vi även där höll på med diagonalen halkar jag till mitt i en paddeboré. Dubbel aj. Man kan ju inte påstå att dansare har vackra knän bland annat. Mina är helt fulla med blåmärken likaså axlarna och sedan har vi "brännmärken" efter vi använt golvet. Men vem klagar? Inte jag inte. Efter ett tag känner man inte längre.

Folk har börjat försvinna både Anmar och Evelina ser ut som de ska sluta vilket är mycket sorgligt och vi kommer sakna er! Många ligger hemma sjuka och det känns som om vi inte är många allas på lektionerna. Snart ska vi ju ut på praktik iallafall vi som har metodik och det är barndans som står på schemat. Du skulle bara våga bli sjuk Elin! Behöver dig verkligen tror inte jag klarar av en massa småbarn helt själv!

Sedan var det fotbollen, tror tyvärr inte Elfsborg tar guldet i år (antagligen Ljungskiles fel :-P tror jag Bengt) men håller dom bara andra platsen är jag mer än nöjd! Sverige bara måste ta sig vidare i kvalet till VM, men med Portugal i gruppen kommer det inte bli lätt! Vi får hålla alla tummar vi har och mirakel kan faktiskt hända.

Nu ska jag bara ta det lugnt denna helgen och känna hur det är att vara frisk och ledig samtidigt. Nästa helg kan bli stressig om man ska ta sig hem till lilla Uddevalla, saknar ju familj (och även Fritte med Dumbo öronen ;-) Men vet inte om jag orkar Uddevalla just nu gör mig lite deppig känns det som. Här i Linköping behöver man inte råka stöta på så många man känner medans i Uddevalla stöter man på så många man inte vill träffa. Men men det är nästa helg det. Vill ju ut här och bara få dansa och träffa nytt folk! Får se imorgon.

Lite bra musik:
Lazee - I´m Not Pop
Swingfly - Singing That Melody
Ying Yang Twins feat Pitbull - Shake"I´m not pop, I´m hiphop" 
Till top